Lahti on saamassa museonjohtajan Hämeenlinnasta

Tuulia Tuomi on johtanut aiemmin museota Hämeenlinnassa. Virpi Kunnas

ESS

Lahden kaupunginmuseon uudeksi johtajaksi esitetään Tuulia Tuomea. Tuomi toimii tällä hetkellä Hämeenlinnan kaupunginmuseon johtajana. Hän aloittaisi Lahdessa 4. tammikuuta.

Museonjohtajan virkaa haki 10 henkilöä, joista viisi haastateltiin. Valintaryhmä päätyi esittämään Tuomen valintaa yksimielisesti. Asiasta päättää Lahden liikunta- ja kulttuurilautakunta kokouksessaan 14. lokakuuta.

Lahden va. museonjohtajana on toiminut tutkimuspäällikkö Hannu Takala kesäkuusta 2020, kun museonjohtaja Timo Simanainen jäi virastaan lomien kautta eläkkeelle.

Museonjohtajan nimitystä on valmistellut valintaryhmä, jonka jäsenet ovat liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Marju Markkanen ja varapuheenjohtaja Helena Salakka, sivistysjohtaja Tiina Granqvist sekä henkilöstöpäällikkö Anneli Hyvärinen.

Museonjohtaja vastaa museotoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä. Lahden museot kasvavat voimakkaasti tulevina vuosina uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistumisen sekä Historiallisen museon peruskorjauksen valmistumisen myötä. Näiden lisäksi kaupunginmuseoon kuuluvat Hiihtomuseo sekä Radio- ja tv-museo Mastola. Lahden kaupunginmuseo toimii myös Päijät-Hämeen alueellisena vastuumuseona.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut