Kokoomuksen valtuustoryhmä ei kannata pormestarimallia Lahteen

Kokoomuksen Lahden valtuustoryhmä ei kannata pormestarimallia Lahteen, kerrotaan ryhmän puheenjohtajan Toni Putulan lähettämässä tiedotteessa. Sami Kuusivirta

Anne Honkanen

Kokoomuksen valtuustoryhmä on päättänyt yksimielisesti irtautua pormestarimallista Lahdessa.

Valtuustoryhmä kertoo tiedotteessaan, että se on yrittänyt saada johtamisjärjestelmästä sellaisen, että se palvelisi kaupungin ja kuntalaisten etua, mutta asian valmistelun edetessä pidemmälle on valtuustoryhmälle selvää, että malli ei ole valmis toteutettavaksi juuri nyt.

Valtuustoryhmän tiedotteessa todetaan, että pormestarimallin edut ja hyödyt ovat jääneet liian epäselviksi sekä suurimmalle osalle päättäjistä että erityisesti kuntalaisille.

Vili Uuskallion näkökulma Lahden kokoomuksen kärkinimet ovat osaavia, mutta heidän valintansa pormestaristoon olisi ongelmallinen

Kokoomuksen valtuustoryhmän mielestä myös näin ison muutoksen läpivieminen nykyisen suurimman puolueen eli SDP:n johdolla ei ole ollut riittävän laadukasta tai johdonmukaista. "Jos tarkoituksena on ollut se, että tehtäviä räätälöitäisiin omien mieltymysten mukaan niin siltäkään ajatukselta ei ole voinut välttyä", todetaan valtuustoryhmän tiedotteessa.

Lahden poliittinen kulttuuri ja vastakkainasettelukaan eivät valtuustoryhmän mielestä tue malliin siirtymistä juuri nyt. Valtuustoryhmä toteaa, että joidenkin puolueryhmittymien päätöksentekoa tunnutaan ohjattavan vaaleilla valittujen valtuustoryhmien sijaan ulkopuolelta, jopa ministeritasolta.

Kokoomuksen valtuustoryhmän mielestä johtamisjärjestelmää tuleekin kehittää nykyiseltä pohjalta yhdessä virkajohdon kanssa.

”Moni halusi tulla allekirjoittamaan käsin” – Lahden pormestarimallia vastustava kuntalaisaloite kerää yhä nimiä

Lahden pormestariksi sopisi monien mielestä yksi ja sama henkilö – nyt tämä ennakkosuosikki kertoo, mitä asiasta ajattelee, ja kerromme myös, mitä pormestarimalli tarkoittaa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.