Yksinäistä vanhusta voi jälleen ilahduttaa kukalla myös Päijät-Hämeessä

Hyväntekeväisyyskampanjaan osallistuu kukkakauppoja Lahdesta ja Hollolasta. Pihla Riekkinen

Anne Honkanen

Senioreja ilahduttava joulukukkakampanja käynnistyy jälleen marraskuussa. Ole joulupukkina seniorille -hyväntekeväisyyskampanjassa kuka tahansa voi ostaa joulukukan ja lahjoittaa sen seniorille. Viime vuonna kampanjan kautta toimitettiin kukkia yli 8 000 kappaletta.

Kampanjaan osallistuvien kaupunkien kotihoidot ja vanhuspalvelut valitsevat kukkalähetysten saajiksi alueidensa yksinäisiä vanhuksia.

Joulukukkia kerätään muun muassa Päijät-Hämeessä. Mieleisensä lahjoituskukan voi valita kampanjaan osallistuvasta liikkeestä.

Päijät-Hämeessä kampanjaan osallistuvat kukkakaupat ovat: Hollolan kukka- ja hautauspalvelu, Kukka- ja Sisustus Neilikka (Lahti), Kukka-Karisto (Lahti), Keijunkehrä (Lahti), Kukkapii (Lahti), Ruolan kukka (Lahti), Tiia Marian kukka (Lahti), Kukkakulma Sa’riina (Lahti), Kukkakauppa Pinja (Lahti), Kukkaliike Valkoinen Omena (Lahti) ja Kukkakauppa Villiviini (Nastola/Villähde).

Kukan lahjoittajat ja vastaanottajat pysyvät toisilleen tuntemattomina.

Kuuntele tästä Radio Voiman haastattelu

Kukkakauppa Kukkapiin kauppias Piia Lindeman kertoo Radio Voiman haastattelussa, että ihmiset ovat ilahduttavasti halunneet piristää toisiaan kukilla tänä vuonna.

– Keväällä kukkia lähetettiin ystäville, läheisille ja jopa työkavereille, Piia Lindeman kertoo.

Joulu on kukkakaupalla tärkeä sesonki, mutta Lindemanin mukaan on mahdotonta sanoa, miten pandemiatilanne vaikuttaa kukkakauppaan.

Kampanjan järjestäjän Kotona Asuen Seniorihoivan mukaan tänä vuonna korona-aika on lisännyt vanhusten kokemaa yksinäisyyttä.

– Kampanjan tavoitteena on tuoda yksinäisille vanhuksille kokemus arvostuksesta ja välittämisestä. Tutkimusten mukaan jopa joka kolmas vanhus kokee yksinäisyyttä. Kokemustemme perusteella korona-aika on vielä pahentanut tilannetta, Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Olli Houttu sanoo tiedotteessa.

Kampanja on käynnissä 16.11.–17.12.

Joulukukkakampanja on järjestetty vuodesta 2010 lähtien.

Joulupuu-keräys järjestetään tänä vuonna uudella tavalla – apu menee Lahden ja Hollolan vähävaraisille perheille

Lahdessa kerätään joulukortteja ikäihmisten iloksi, katso keräyspisteet tästä

Juttua päivitetty 21.11. klo 15.38 Piia Lindemanin kommenteilla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut