Hollolalaiskoulu selvittää oppilaiden välistä väkivaltaista riitatilannetta – tilanteessa mukana oppilaita useasta koulusta

Anne Honkanen, STT

Hollolassa selvitetään koulunuorten välistä riitatilannetta, jossa on käytetty fyysistä väkivaltaa. Asiasta kertoi ensimmäisenä STT.

Hollolan hyvinvointijohtaja Matti Ruotsalainen kertoo Etelä-Suomen Sanomille, että tilanteessa oli osallisena useamman koulun oppilaita.

Väkivallanteko on sattunut vapaa-ajalla, mutta koulu on selvittänyt asiaa tiistaina poliisin ja sosiaalitoimen kanssa. Koulunuorten välinen riitatilanne tapahtui maanantai-iltana.

- Vaikka asia ei tapahtunut koulussa, niin haluamme olla asiassa aktiivisia ja tiedottaa siitä. Kertomalla faktat haluamme katkaista vääriltä tiedoilta siivet, erityisesti somessa, Ruotsalainen sanoo.

Riitatilanteeseen osallistuneiden koululaisten ikää tai sitä, minkälaisesta väkivallanteosta oli kyse, ei haluta avata enempää.

- Emme halua ottaa kantaa ikään tai väkivallanteon laatuun. Näemme, että koulun tehtävä on tässä nyt tukea asianosaisia ja heidän perheitään. Nämä ovat hankalia paikkoja heille, toteaa erityisopetuksen rehtori Hanna Rapatti.

Somessa asia on ollut jo esillä, sillä tilanteesta kuvattu video on ehtinyt levitä laajasti sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun paikalla olleet nuoret olivat kuvanneet tilannetta.

Asian ja tapahtumien selvittämiseksi Hollolan hyvinvointipalveluiden julkaisemassa tiedotteessa toivotaan, että videoiden jakaminen ja levittäminen sosiaalisessa mediassa lopetettaisiin.

Matti Ruotsalaisen mukaan tekoon syyllistyneet nuoret ovat pahoillaan tapahtuneesta, ja viranomaiset jatkavat asian selvittelyä nuorten sekä huoltajien kanssa.

- Asia on nyt saatu haltuun, ja viranomaiset toimivat. Asianosaisetkin ovat olleet sitä mieltä, että tämä ei mennyt ihan kuin Strömsössä. On hyvä, jos tapahtuma säikäyttää heitä.

Hanna Rapatti toteaa, että koulu ja sen oppilashuolta tukee kaikkia asianosaisia.

- On hyvä, että pahoittelua on esitetty.

Tänä syksynä on kerrottu useasta koululaisten välisestä väkivaltatilanteesta valtakunnallisesti. Rapatilla ei ole tietoa, että Hollolassa olisi aikaisemmin tapahtunut vastaavaa.

Päivitetty 6.10. klo 19.25: Ruotsalaisen kommentit, klo 19.45: Rapatin kommentit.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut