Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alkuvuoden tulos näyttää ylijäämäiseltä

Anne Honkanen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alkuvuoden tulos näyttää ylijäämäiseltä. Tammi–elokuun osavuosikatsauksessa ylijäämää on 7,6 miljoonaa euroa, kertoo hyvinvointiyhtymä tiedotteessaan.

Yhtymä ennustaa talouden toteutuvan talousarvion mukaisena. Tavoitteena on, että kuntien maksuosuudet riittävät. Ennusteen mukaan kuntakohtaisia eroja kuitenkin syntyy, joten osa kunnista voi saada lisämaksua.

Koronavirusepidemian vuoksi yhtymä supisti toimintaansa voimakkaasti keväällä muutaman kuukauden ajan. Esimerkiksi Akuutti24:n käyttö ilman koronaepidemiaan liittyviä käyntejä on huomattavasti arvioitua alhaisemmalla tasolla.

Myös yhtymän henkilötyövuosien määrä on laskenut yli 260:lla verrattuna viimevuotiseen.

Talouden kannalta on ollut myönteistä, että yhtymä on saanut sosiaali- ja terveysministeriöltä hankerahoitusta palvelujen kehittämiseen ja valtiolta avustusta koronavirusepidemian hoitoon. Yhtymän osuus avustuksesta on arviolta noin kahdeksan miljoonaa euroa.

Kiihtyvän epidemian vaikutukset toimintaan ja talouteen ovat vaikeasti ennakoitavissa. Korona on aiheuttanut muun muassa asiakasmaksujen ennakoitua heikomman kertymisen.

Valtakunnallisten suositusten mukainen koronatestaus maksaa yhtymälle 1–2 miljoonaa euroa kuukaudessa. Suojatarvikkeita hankitaan yhtymän varastoon tänä vuonna arviolta kymmenellä miljoonalla eurolla. Koronan vaikutuksia ei ole huomioitu yhtymän talousarviossa tänä tai ensi vuonna.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä sai yli kahdeksan miljoonaa euroa valtionavustusta sote-palveluiden kehittämiseen

Kasvomaskien jakelupisteisiin muutoksia Päijät-Hämeessä, katso tästä päivitetyt jakoajat ja -paikat

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut