Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Nastolan historian nelososa julki lokakuun lopulla

Nastolan historian neljännen osan ilmestymistä juhlistetaan kahdella tilaisuudella lokakuun lopulla. Teos on nimeltään Nastolan historia IV - Nastolalaisten ja Nastolaan muualta tulleiden elämä 1939–2015.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Lahden museoiden kustantama teos julkaistaan perjantaina 23. lokakuuta radio- ja tv-museo Mastolassa. Kello 10 alkavaa tilaisuutta voi kokoontumisrajoituksista johtuen seurata suoratoistona.

Historiateoksen on kirjoittanut valtiotieteiden maisteri, filosofian maisteri Ville Eerola. Teosta kommentoivat avajaisissa Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen, apulaisprofessori Anu Lahtinen ja kustannusjohtaja Tero Norkola.

Nastolassa historiateoksen julkistamista juhlitaan lauantaina 24. lokakuuta. Tapahtuma järjestetään turvavälit ja muut määräykset huomioiden kello 13 Taarastin ulkokatsomossa. Puhujina kuullaan Eerolan lisäksi Nastolan entistä kunnanjohtajaa Pauli Syyrakkia ja aluejohtokunnan puheenjohtajaa Rauno Grönroosia.

Karjalan evakot tuuppasivat Nastolaa eteenpäin - "Heidän osaamisellaan oli suuri merkitys"