Voileipä ja makkara ovat suomalaisten suosikit retkieväinä

Luontoretkeily on yleistynyt koronapandemian aikana. Moni retkeilijä pakkaa mukaan itse tehdyt eväät. Atrian kyselytutkimuksessa 66 prosenttia vastaajista kertoi valmistavansa eväät kotona valmiiksi.

Eväissä tärkeintä on niiden helppotekoisuus, sen puolesta liputti 77 prosenttia vastaajista. Seuraavaksi tärkeimmät kriteerit ovat terveellisyys (43 prosenttia) sekä herkullisuus (42 prosenttia).

Pääsääntöisesti mukaan otetaan eväsleipiä, joiden päällä on rasvaa, juustoa, kinkkuleikettä ja vihanneksia. Kinkkuleikettä leipänsä päälle laittaa 49 prosenttia vastaajista, ja ennen vihanneksia sen valitsevat leivälleen miehet sekä alle 25-vuotiaat ja 45–64-vuotiaat.

Voileipien jälkeen toiseksi yleisin ruokatuote retkillä on makkara, joka on miehillä kolmanneksi suosituin ja naisilla neljänneksi suosituin eväs.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut