Nyt on tarjolla mainetta ja kunniaa - lahtelaisyhtiö on ehdolla maailman parhaaksi viskitislaamoksi

Lahdessa on tislattu viskiä vuodesta 2002. Teerenpeli Yhtiöt

Kari Anttinen

Lahtelainen Teerenpeli Panimo & Tislaamo on ehdolla maailman parhaaksi viskitislaamoksi. Kyseessä on kutsukilpailu, jonka takana on vuosittain järjestettävä International Wine and Spirit Competition (IWCS) -kilpailu.

Lahdessa on tislattu viskiä vuodesta 2002. Teerenpelin viskit ovat voittaneet vuosien varrella useita kansainvälisiä palkintoja. Viimeksi kesällä kerrottiin Teerenpelin Kulo- ja Savu-viskien kisamenestyksestä maailmalla.

Teerenpeli Panimo & Tislaamon toimitusjohtaja Samuli Korhonen kertoi tuolloin menestyksen olevan tärkeää, koska Teerenpeli tavoittelee voimakkaasti kansainvälistä kasvua.

- Tämä on ensimmäinen kerta, kun suomalainen tislaamo kutsutaan mukaan, joten jo ehdokkuus on valtavan suuri tunnustus. Lopullisesta sijoituksesta riippumatta se nostaa meidät maailman parhaiden viskitekijöiden sarjaan, sanoo Korhonen tiedotteessa.

Menestys helpottaa maailmanvalloitusta - Teerenpelin uutuusviski nousi korkeimpaan luokkaan arvostetussa kilpailussa

Teerenpeli yhtiöiden yrittäjä ja toimitusjohtaja Anssi Pyysing uskoo, että puhtaudestaan tunnettu pohjavesi ja lähivilja sekä Teerenpelin viskien nimissäkin kuuluva viittaus suomalaisen viljankäsittelyn juuriin antavat juomille persoonallista makua ja kiinnostavaa eksotiikkaa.

- Suomalaiset raaka-aineet sopivat erinomaisesti viskien valmistukseen.

Kutsukilpailun voittaja julkistetaan 18. marraskuuta.

Mutkien kautta Teerenpelin viskimestariksi päätynyt Jaakko Joki pitää jalat maassa, vaikka tislaamon luomukset niittävät kansainvälistä menestystä – "Vaatii jonkin verran jumppaa saada viskin väri ja maku kohdilleen"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut