Otava jatkaa laajentumistaan, nyt hihaan tarttui Atena

Atenan kustantaja Ville Rauvola siirtää kustantamonsa kirjat Otavan sateenvarjon alle. Risto Aalto
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Kustannusosakeyhtiö Otava on ostanut Atena Kustannuksen. Kauppakirjat allekirjoitettiin torstaina Otavan ja Atenan pääomistajan Svenska folkskolans vänner r.f:n välillä.

Atena on yleiskustantamo, joka julkaisee viitisenkymmentä nimikettä vuodessa. Sen kirjailijoita ovat esimerkiksi Henriikka Rönkkö ne n, Roope Lipasti ja Mikko Porvali. Atena kustantaa myös ruotsalaisen Thomas Eriksonin suosittuja kirjoja Suomessa.

Kustantaja Ville Rauvolan mukaan Atenalla on mennyt viime vuosina "mainiosti niin kirjallisesti kuin taloudellisestikin".

– Moni asia on kuitenkin myllerryksessä kirjamaailmassa. Siksi tästä eteenpäin on hyvä jatkaa osana vakaata ja arvostettua kirjakonsernia, Rauvola arvioi.

Otava on tehnyt viime vuosina useita yrityskauppoja kustannusalalla. Viimeksi se osti itselleen Karisto-kustannuksen alkuvuodesta.

Atena jatkaa kustannustoimintaa omalla nimellään ja julkaisuohjelmallaan sekä vanhalla henkilöstöllään. Yrityksen toimipaikkana pysyy Jyväskylä.

– Tämä yrityskauppa on osa Otavan pitkän aikavälin strategiaa, jolla haemme kasvua nykyistä kustannusohjelmaamme täydentävällä toiminnalla, kertoo Otavan toimitusjohtaja Pasi Vainio Otavan tiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut