Valofestivaali järjestetään koko Päijät-Hämeessä – kaikki voivat osallistua

Anne Honkanen

Päijät-Hämeessä järjestetään ensimmäistä kertaa Valofestivaali. Koko Päijät-Hämeen alueen yhteinen Valofestivaali kutsuu paikallisia yrittäjiä, yhdistyksiä, kuntia, kaupunkeja ja yksityishenkilöitä osallistumaan ja nauttimaan valosta, väreistä ja tapahtumista.

Valofestivaalin ajatuksena on tiedotteen mukaan tarjota erilaisia valoteoksia, tapahtumia, kulttuuria ja taidetta sekä värittää syksyistä maisemaa valojen avulla. Taideteokset ovat vapaasti yleisön nähtävillä, ja tapahtumat ovat kaikille avoimia.

Tällä hetkellä mukaan on ilmoittautunut noin 40 teosta ja valaistua kohdetta ympäri maakunnan. KOKO Lahti on esimerkiksi lupautunut valaisemaan Sibeliustalon ja Piano Paviljongin Lahdessa, ja media-alan opiskelijat valaisevat Koulutuskeskus Salpauksen tiloja Heinolassa.

Kuka tahansa voi osallistua tapahtumaan valaisemalla esimerkiksi oman pihansa tai talonsa ikkunan tai pihatien vaikkapa lyhdyillä tai valoilla. Isoimmat toteutukset kerätään karttaan ja tapahtuman nettisivulle, josta selviää niiden sijainti ja ajankohta.

Valofestivaalin järjestävät Päijät-Hämeen Yrittäjät ja sen paikallisyhdistykset. Yrittäjien tiedotteen mukaan tapahtumalla halutaan tuoda valoa korona-aikaan ja tehdä jotain yhteisöllistä.

Valofestivaali pidetään 10.–17. lokakuuta.

Lahden kaupunki peruu perinteiset itsenäisyyspäiväjuhlansa – "Arvokasta päivää juhlistetaan nyt korona-ajan ehdoilla"

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut