Päijät-Häme oli vahvasti edustettuna Nuori Aleksis -palkinnon raadissa

Marisha Rasi-Koskinen yhdistää Auringon pimeä puoli -romaanissaan aikamatkustamisen kasvutarinaan. Jaana Kautto

Ilkka Kuosmanen

Marisha Rasi-Koskinen on valittu Nuori Aleksis 2020 -palkinnon saajaksi romaanillaan Auringon pimeä puoli. 1 500 euron palkinnon myöntää Äidinkielen opettajien liitto.

Lopullisen valinnan teki kuuden yläkouluikäisen lukijan raati, jossa oli vahva edustus Päijät-Hämeestä. Mukana olivat Mukkulan peruskoulun oppilaat Aada Alikoski ja Emma Säynätkari sekä Aava Murto Vääksyn yhteiskoulusta.

Nuori Aleksis -esiraatiin kuului 71 yläkouluikäistä eri puolilta Suomea. Jokainen esiraatilainen luki vähintään 15 teosta. Ahkerimmat lukivat yli 60 kirjaa ja pääsivät päättämään palkinnon voittajasta.

Auringon pimeä puoli kuvaa nuoren naisen matkaa omaan historiaansa. Raati mieltyi scifi-tarinaan, joka yhdistelee aikamatkustamisen ja henkisen kasvun teemoja.

– Mukana on paljon symboliikkaa, ja moni asia saa uuden merkityksen juonen edetessä. Jokainen kirjan henkilöistä on moniulotteinen ja tarkoituksenomainen, raati perustelee tiedotteessa.

Tove Jansson on näyttelijä Alma Pöystille tuttu jo lapsuudesta, muutenkin kuin muumien tekijänä – kuuluisan teatterisuvun kasvatti esittää Janssonia jo toista kertaa elämässään

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.