Sairaanhoitaja Sari Mölsä, terveydenhoitaja Aija-Leena Toiviainen ja lääkäri Jukka Majuri ovat tehneet koronajäljitystyötä keväästä lähtien Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä. Työpäivät venyvät, kun jäljitettävää on paljon ja ihmisiä on tavoitettava mahdollisimman nopeasti. Sami Lettojärvi

Koronajäljittäjien ansiosta moni tartuntaketju saadaan katkaistua – altistuneille soitellessaan he kohtaavat monenlaisia reaktioita: ”Kaikki eivät ymmärrä, miksi karanteeni on tarpeen”

Jäljittäjien puhelut kestävät usein pitkään. Ensin pitää käydä läpi kaikki, joiden kanssa viruksen kantaja on ollut tekemisissä 24–48 tuntia ennen oireiden ilmaantumista. Sitten pitää tavoittaa altistuneet, joista oireiset lähetetään testaukseen ja karanteeniin.

Terhi Säynäjärvi

Elämämme olisi nyt hyvin toisenlaista, elleivät Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koronajäljittäjät soittaisi satoja puheluita päivittäin. Jäljitystyön hermokeskus on keskussairaalan infektio-osaston toimistohuoneissa. Siellä työskentelee neljä hoitajaa, jotka puhuvat pitkiä puheluita luurit korvilla.