Päijät-Hämeessä varmistettiin kaksi uutta koronatartuntaa maanantain jälkeen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä muistuttaa, että terveysasemille ei tule hakeutua omatoimisesti, jos kärsii hengitystieinfektion oireista. Ensin on tärkeää soittaa Päivystysapuun tai tehdä koronaoirearvio omaolo.fi-palvelussa. AFP / LEHTIKUVA

Nina Räty

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu kaksi uutta koronavirustartuntaa maanantain jälkeen, kertoo yhtymä keskiviikkona. Kaksi Covid-19-tautiin sairastunutta potilasta on sairaalahoidossa.

Yhteensä varmistettuja koronavirustartuntoja on todettu epidemian aikana Päijät-Hämeessä 240 ja koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 28 294. Tartunnanlähde on tiedossa 75 prosentilla uusista koronatapauksista.

Yhtymä toivoo, että ohjeita turvaväleistä ja hygieniasta noudatetaan huolellisesti, jotta alueen tilanne ei hankaloidu. Päijät-Hämeessä on voimassa kasvomaskisuositus joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta palattaessa. Maskilla voi halutessaan suojautua myös sisätiloissa, jos riittävää turvaväliä muihin ei ole mahdollista pitää.

Koronavirustartuntaa epäilevien tulee hakeutua testiin soittamalla Päivystysavun numeroon 116 117 tai tekemällä koronaoirearvio omaolo.fi-palvelussa.

THL: Uusia koronavirustartuntoja 100 – kahden viikon tartuntojen saldo on 1 242

Kolme uutta koronavirustartuntaa Päijät-Hämeessä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.