ESS:n lukijat saivat pasuunakukat kukoistamaan

Lahdessa Eila Lundell on saanut pasuunakukat kukkimaan komeasti jo monena vuonna. Kalevi Lundell

ESS

Etelä-Suomen Sanomien lukijat lähettivät loppukesästä ja alkusyksystä toimitukseen kuvia kauniisti kukkivista pasuunakukista. Komeita pasuunakukkia on ollut muun muassa Lahdessa Lundellin pariskunnan pihalla. Kuvan lähetti Kalevi Lundell, joka kertoi vaimonsa Eila Lundellin saaneen pasuunakukat kukkimaan hienosti jo useana vuonna.

Eila Lundellin pasuunakukka. Kalevi Lundell

Myös Ritva Seppänen lähetti kuvan pasuunakukasta. Hän kertoi, että Lahdessa Nastolan Villähteellä Heikki Vesaniemi sai pasuunan kukkimaan niin komeasti, että naapurit ovat pyytäneet lupaa ottaa siitä kuvia.

Kesäkukat talveksi talteen – katso vinkit eri kukkien talvettamiseen

Heikki Vesaniemen pasuunakukka kukki Villähteellä. Ritva Seppänen

Syksyn tullen puutarhaharrastajat suunnittelevat jo seuraavaa kasvukautta. Yksi kiehtova vaihtoehto voisi olla pasuunakukka. Monivuotinen komea ruukkukasvi voi kasvaa jopa yli kaksimetriseksi, eli se tarvitsee tilaa.

Taimet esikasvatetaan sisällä valoisalla paikalla. Viherpeukalot.fi-sivuston mukaan pasuunakukka viihtyy auringossa ja puolivarjoisella paikalla. Se vaatii päivittäistä kastelua ja säännöllistä viikoittaista lannoitusta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut