Lahti harkitsee kymmeniä miljoonia maksavan Paavolan kampusalueen myymistä kiinteistösijoitusyhtiölle

Suunniteltuun kauppaan kuuluu Aikuiskoulutuskeskuksen, Kannaksen lukion ja entisen Muotoiluinstituutin lisäksi myös Humpulan päiväkoti, joka jää havainnekuvan ulkopuolelle. H&M-arkkitehdit

Kimmo Kangas

Lahden kaupunki neuvottelee Paavolan kampusalueen myynnistä kiinteistösijoitusyhtiö Hemsölle. Kaupunki tiedotti asiasta tiistaina.

Tarkoituksena on myydä kampusalueen kiinteistöt ja mahdollisesti myös tontit Hemsölle. Kaupunki vuokraisi kiinteistöt käyttöönsä joko 15 tai 20 vuoden ajaksi.

Kaupungin tiedotteessa myyntiaikeita perustellaan sillä, että järjestely vapauttaisi kaupungille pääomaa ja resursseja, kun kohteisiin varatun rahoituksen voi osoittaa muihin investointeihin. Järjestelyssä myös tilojen peruskorjausvastuu siirtyisi kiinteistösijoitusyhtiölle.

Kauppaan kuuluisivat aikuiskoulutuskeskuksen kiinteistö, Muotoiluinstituutin ja Koulutuskeskus Salpauksen opetuskäytössä ollut oppilaitosrakennus, Kannaksen lukio sekä Humpulan päiväkoti Kaupan toteutuessa Hemsö vastaisi hankekokonaisuuden toteutuksesta sekä kohteiden pitkäjänteisestä ylläpidosta ja omistuksesta.

Lahden kaupunginhallituksen tilajaoston on tarkoitus käsitellä asiaa lokakuussa.

Koko Paavolan kampusalueen kustannusarvioksi on arvioitu noin 60 miljoonaa euroa. Syyskuun alussa kaupunki sopi rakennusliike Skanskan kanssa entisen Muotoiluinstituutin ja Aikuiskoulutuskeskuksen rakennustöistä. Tämän urakan osuus kokonaisuudesta on yli 30 miljoonaa euroa.

Paavolan kampus on Lahden Tilakeskuksen suurin hanke, ja se toteutetaan vaiheittain vuosina 2020–2023. Käyttäjinä kampuksella tulee olemaan noin 2500 lasta ja nuorta sekä päiväkodin ja koulujen henkilökunta. Kampuksella toimii myös Wellamo-opisto.

Skanska sai Paavolan kampuksen isot urakat: rakentaa tiloja yli 30 miljoonalla eurolla – tältä näyttävät uudisrakennukset

Tiedotteen mukaan Lahden kaupungille ei synny kiinteistöjärjestelystä kustannusriskiä, koska kauppaan ei sisälly lunastusvelvoitetta tai velvoitetta etsiä tiloille jatkokäyttöä, mikäli tiloja vapautuu.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut