Olympiastadionin penkeissä on rekkalasteittain lahtelaisen Lunawoodin lämpöpuukuitua – "Aivan mahtava esimerkki kiertotaloudesta"

A-katsomon katos on täysin uudistettu ja entisöity 1930-luvun funkkiksen hengessä. Penkit on korvattu uusilla yksittäisillä puukomposiitti-istuimilla, jotka muodostavat yhtenäisen horisontaalisen viivaston stadionin katsomotilaan alkuperäisten penkkien tapaan, luonnehtii Stadion-säätiö. Stadion-säätiö / Wellu Hämäläinen

Nina Räty

Helsingin Olympiastadionin uudet penkkirivistöt toivat ison tilauksen lahtelaiselle lämpöpuuta valmistavalle Lunawoodille. Penkit ovat puukomposiittia, josta viidennes on Lunawoodin lämpöpuukuitua.

Uudet istuimet valmisti salolainen Piiroinen oy. Kaikkiaan yli 36 000 penkin valmistukseen käytettiin rekkakuormallisia Lunawoodin lämpöpuutuotannon sivuvirtana syntyvää lämpöpuukuitua.

– Lämpöpuukuitu sopi hyvin tähän projektiin, sillä se on kotimaista, valmistettu kestävän kehityksen mukaisesti ja valmiiksi sopivan sävyistä, sanoo Piiroinen oy:n varatoimitusjohtaja Pasi Aaltonen tiedotteessa.

Materiaali kehitettiin projektin vaatimusten mukaiseksi.

– Onneksi meiltä löytyi ratkaisu, vaikkakaan ei suoraan tuotteistostamme, vaan niiden valmistuksessa syntyvästä sivuvirrasta. Tämä on aivan mahtava esimerkki kiertotaloudesta, kertoo Lunawoodin markkinointijohtaja Maija Masalin tiedotteessa.

Lahtelaiselle Lunawoodille myönnettiin Kestomenestyjä 2016–2020 -sertifikaatti

Kestävää kehitystä painottava yritys on kymmenisen vuotta valmistanut lämpöpuukuidusta lämpöpuukomposiitti TWPC:tä. Lisäksi se toimittaa kuitua pellettituotantoon.

Stadion-säätiö luonnehtii, että Olympiastadionin penkit on korvattu uusilla yksittäisillä puukomposiitti-istuimilla, jotka muodostavat yhtenäisen horisontaalisen viivaston stadionin katsomotilaan alkuperäisten penkkien tapaan. Yleisöturvallisuuden vuoksi A-katsomon katoksen verhous on palosuojattua puuta ja penkkien puukomposiitti on palamaton.

Piiroinen oy:n video osuudestaan Olympiastadionin projektissa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut