Juha Hurme ohjaa näytelmän teatteri Vanhaan Jukoon keväällä

Juha Hurme ohjaa Lahteen ensi helmikuuksi. Näytelmän nimi selviää ensi viikolla. Liisa-Ilona Tanninen

ESS

Teatteri Vanha Juko saa ensi kevääksi nimekkään vierailevan ohjaajan, kun Juha Hurme saapuu vierailulle. Jukon mukaan Hurme ohjaa teatteriin ensi-illan helmikuulle. Teatteri ei vielä maanantaina paljastanut näytelmän nimeä tai sisältöä.

Hurme on yksi viime vuosien kehutuimmista teatterintekijöistä ja kirjailijoista. Hän sai kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon vuonna 2017 Niemi-romaanistaan. Hurmeen uusin ohjaus Harhama pyörii parhaillaan Espoon kaupunginteatterissa.

Lahdessa Hurme on ohjannut viimeksi kansanopistoon teatterilinjalle Lahti-näytelmän vuonna 2014. Vuonna 2009 Lahden kaupunginteatterissa nähtiin hänen Olviretki Schleusingenissa -ohjauksensa.

Teatteri Vanha Juko kertoi maanantaina myös, että Kaj Chydeniuksen laulustudio jatkaa esityksiään. Seuraava Chydenius-ilta on 30. syyskuuta, kun solistiksi saapuu näyttelijä Helmi-Leena Nummela.

Keväältä koronatilanteen vuoksi peruttu laulustudio Kenties matkalla vaan nähdään Jukossa 24. marraskuuta. Solisteina ovat tuolloin Minja Koski ja Jussi-Pekka Parviainen.

Tuomari Nurmio ja Juha Hurme moittivat, että suomalaiset eivät ymmärrä ainutlaatuisen kansanperinteensä arvoa: "Ruotsissa tällainen olisi jo hyödynnetty"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut