Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Lahden Demarit: "Ateriapalveluita kehitettävä ensisijaisesti omana yhtiönä"

Kaupungin johto esittää ateriapalveluiden kilpailuttamista ja Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden osakkeiden myymistä.

SDP:n Lahden kunnallisjärjestö vastustaa kaavailtua ateriapalveluiden kilpailuttamista.

Lahden Sos.dem. kunnallisjärjestön edustajisto käsitteli sunnuntain kokouksessaan Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden tilannetta. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on päättänyt kilpailuttaa ateriapalvelunsa, ja kaupunki on tekemässä omat päätöksensä asiasta.

Edustajisto kuuli asiasta Lahden konsernipalvelujohtajaa Mika Mäkistä, Ateriapalveluiden hallituksen puheenjohtajaa Juhani Jokelaista sekä yhtiön toimitusjohtajaa Tuulia Pelliä.

Edustajisto päätyi yksimielisesti suosittamaan mallia, jossa Ateriapalveluita kehitetään ensisijaisesti joko yhdessä hyvinvointiyhtymän kanssa tai ilman yhtymän mukanaoloa kaupungin omana yhtiönä.

– Olen pettynyt tapaan, jolla hyvin toiminutta ja tavoitteisiinsa päässyttä yhtiötä sen omistajien taholta nyt kohdellaan, kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja Jetta Laakso toteaa tiedotteessa.

Ateriapalveluiden toimitusjohtaja hintaväitteestä: "Tässä on taidettu verrata omenoita ja appelsiineja"

Edustajisto katsoo, että Päijät-Hämeen Ateriapalveluilla on edellytykset toimia kustannustehokkaasti myös tulevaisuudessa. Edustajisto haluaa, että lahtelaisille lapsille tarjotaan jatkossakin laadukasta ja lähellä tehtyä ruokaa.

Kunnallisjärjestö toteaa tiedotteessaan, että demarit uskovat yhtiöön ja sen henkilökuntaan.

Lahden kaupunginhallitus ottaa maanantain kokouksessaan kantaa ateriapalveluiden järjestämiseen.

Kaupunginjohtaja Pekka Timosen pohjaesitys on, että hallitus tekisi valtuustolle esityksen kaupungin ateriapalveluiden kilpailuttamisesta ja Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden osakkeiden myynnistä. Osakkeiden lopulliset myyntiehdot tuotaisiin erikseen kaupunginhallituksen päätettäväksi.

Hyvinvointiyhtymä on aiemmin päättänyt kilpailuttaa kaikki omat ateriapalvelunsa syksyn aikana.

Lahti pohtii, mitä tekisi Ateriapalveluillaan

Ateriapalveluiden työntekijät ovat kauhuissaan Lahden myyntiaikeista – "Henkilöstöä ei ole kuultu ollenkaan"