Korona kuritti ja siirsi Urajärven Kartanoteatterin näytännöt, välivuosi käytettiin katsomoremonttiin

Aukusti-katsomoa on porrastettu parikin kertaa, jotta näkyvyys esitykseen paranee. Viimeisin kohennus otetaan käyttöön ensi kesänä. Arkisto

ESS

Korona kirpaisi ja Asikkalan Urajärven Kartanoteatterin kesän 2020 esityskautta siirrettiin vuodella eteenpäin jo hyvissä ajoin huhtikuussa. Toiminta kartanolla ei kuitenkaan loppunut kokonaan.

Teatterin Aukusti-katsomoa remontoitiin talkoilla kesän aikana. Lähtökohtana oli näkyvyyden parantaminen lavalle myös takimmaisilta riveiltä, kerrotaan teatterin tiedotteessa.

Alkujaan katsomopenkit olivat täysin luonnonrinteessä. Nousu ei kuitenkaan ollut riittävä ja epätasainen maasto oli muutenkin huono katsomopenkeille.

Teatteri sai joitakin vuosia sitten Museovirastolta suunnitelman, jonka mukaan rinteeseen rakennettiin näkyvyyden parantamiseksi nurmiporrastus. Rinne oli silti edelleen liian loiva.

- Nyt saimme alkuperäistä suunnitelmaa mukaillen luvan korottaa samaan tyyliin paria taaempaa katsomotasoa, teatterilta kerrotaan.

Timo Taulo versioi Urajärvelle Shakespearea ensi kesäksi

Urajärven Kartanoteatterin Kartanon kesäyön unelma saa ensi-iltansa 3. heinäkuuta. Näytelmä esitetään 12 kertaa. Sovituksen William Shakespearen Kesäyön unelmasta on tehnyt Timo Taulo ja sen ohjaa Mirva Myllynen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut