Korona vei liikevaihdosta 40 prosenttia, mutta nyt mökki vuokrataan säästä riippumatta – Asikkalan Lehmonkärki mietti konsepteja uusiksi

Päijänteen rannalla sijaitsevat lasiseinäiset talot on sijoitettu järven päälle rakennetun laiturirakenteen päälle. Täyskorkeat lasiseinät ovat peililaseja, ja ulkoa ei näe sisälle huoneistoihin. Lakeland Finland

Eeva Ristkari

Asikkalassa toimiva matkailuyritys Lehmonkärki laittoi koronan myötä palvelukonseptinsa uusiksi. Etuna yrityksellä ovat esimerkiksi isot tilat ja välimatkat.

– Vieraat ovat omissa oloissaan ja me juoksemme, Lehmonkärjen omistaja ja yrittäjä Ari Yrjölä tiivistää Radio Voiman haastattelussa. Lehmonkärki on Marjo ja Ari Yrjölän yritys.

Ari Yrjölän arvion mukaan matkailuyrityksen liikevaihdosta on tänä vuonna kadonnut noin 40 prosenttia. Tapahtumien väheneminen vaikuttaa paljon.

Enemmän olisi kadonnut, ellei kotimaan matkailu olisi piristynyt. Mökkisesonki on selvästi jatkunut pidemmälle ja nyt mökki vuokrataan säästä riippumatta.

Kesän aikana on myös luotu uutta. Lomakeskukseen on rakennettu kolme lasiseinäistä huoneistoa, joista on näkymä järvelle.

– Meillä ei ole revontulia, mutta meillä on upea luonto ja neljä vaihtuvaa vuodenaikaa, Yrjölä sanoo.

Kuuntele podcastista, miten korona-aika vaikutti hääjuhliin Lehmonkärjessä.

Koronakevät ei hillinnyt yritysten kehityshaluja Päijät-Hämeessä – Lehmonkärkeen Asikkalaan rakennettiin kolme Päijänteen päällä sijaitsevaa peilitaloa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.