Päijät-Hämeen koronatartuntamäärät olleet laskussa, kasvomaskisuositus pysyy ennallaan

Kasvomaskeja on Päijät-Hämeessä hyvä käyttää muun muassa joukkoliikenteessä ja koronatestiin hakeutuessa. Tiina Mutila

ESS , STT

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan maakunnan kasvomaskisuositus pysyy ennallaan. Hyvinvointiyhtymä tiedotti asiasta sen jälkeen kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) oli päivittänyt omaa suositustaan kasvomaskien käytöstä.

Jos koronaepidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, THL suosittelee maskin käyttöä joukkoliikenteen lisäksi muun muassa toisen asteen oppilaitoksissa ja julkisissa sisätiloissa. Jos epidemia kiihtyy leviämisvaiheeseen, maskisuositus tulisi myös yläkouluikäisille ja aina, kun ollaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Epidemiatilanne ei hyvinvointiyhtymän mukaan ole Päijät-Hämeessä vielä THL:n kriteereillä kiihtymisvaiheessa. Tartuntamäärät ovat laskeneet viikon kuluessa ja tartunnoista 80 prosenttia on sellaisia, joiden lähde on jäljitettävissä.

Kasvomaskeja on Päijät-Hämeessä hyvä käyttää joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeutuessa ja riskimaasta palattaessa. Maskilla voi suojautua myös sisätiloissa, jos riittävää turvaväliä muihin ei ole mahdollista pitää.

Hyvinvointiyhtymä on antanut uudet palveluasumisen asiakkaan tapaamisohjeet alueen palvelutaloihin. Asukkailla tai vierailijoilla ei saa olla hengitystieinfektioiden oireita, ja tapaamiset sovitaan etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa.

Vierailulle voi tulla 1–3 läheistä kerrallaan ja heidän on pidettävä 1–2 metrin turvavälin muihin asukkaisiin ja henkilökuntaan. Käsihygieniasta huolehditaan vierailun ajan ja omaiset käyttävät suunenäsuojusta.

Myös asukkaan kotiloma on mahdollinen, jos kotona ei ole hengitystieinfektion oireita potevia henkilöitä. Kotiloman aikana on ensisijaisesti pysyteltävä perhepiirissä ja vältettävä tilanteita, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.