Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle lähes 400 000 euron valtionavustus uuteen hankkeeseen

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymälle 395 000 euroa valtionavustusta vammaisten henkilöiden henkilökohtaisen budjetoinnin kokeiluhankkeeseen. Avustus on myönnetty hankekaudelle 2020–2021.

Hankkeessa asiakkaat osallistuvat omien palveluidensa arviointiin. He ovat itse suunnittelemassa, valitsemassa ja järjestämässä tarvitsemaansa apua, tukea ja palveluiden kokonaisuutta.

Toiveena on, että hankkeeseen osallistuvat asiakkaat tuovat esiin vammaisten elämäntilanteiden haasteita ja arvioivat palveluiden kykyä vastata niihin.

Hankkeen vastuutahona toimii hyvinvointiyhtymän perhe- ja sosiaalipalveluiden toimialan vammaispalveluiden tulosalue. Sitä hallinnoi sosiaalialan osaamiskeskus Verso.

Henkilökohtaista budjetointia on aiemmin kokeiltu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä pienimuotoisesti vammaisten päiväaikatoiminnan järjestämisessä.

Hallituksen sote-rahoitusmalli voi johtaa moraali­katoon, sanoo terveystaloustieteen dosentti – Päijät-Häme yksi kärsijöistä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä sai yli kahdeksan miljoonaa euroa valtionavustusta sote-palveluiden kehittämiseen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut