Mitä irtisanottaville jäi käteen? ESS seuraa tänään ministerivierailua Scanian tehtaalla

Scania kertoi aiemmin syyskuussa vähentävänsä Lahden tehtaaltaan 185 työpaikkaa. Loppujen lopuksi koko tehtaan tuotanto aiotaan lopettaa. Katja Luoma

Sohvi Auvinen

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (sd.), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) vierailevat perjantaina SOE Busproduction Finlandin tehtaalla Lahdessa. He tapaavat tehtaalla Lahden kaupungin johtoa.

Paikalla on myös työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Outi Viljamaa ja Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Yhtiö ilmoitti maanantaina, että se lopettaa tuotantonsa Lahdessa. Työttömäksi jää vähintään 260 ihmistä. Lahteen jää töihin vain joitakin ihmisiä varaosamyyntiin ja tuotekehitykseen, kertoi tehtaan pääluottamusmies Tommi Vanhala Etelä-Suomen Sanomille maanantaina.

Yhtiö ilmoitti jo aiemmin antavansa potkut suurimmalle osalle työntekijöistään.

Ministerit vierailulla Scanialla, puheissa nousi esiin sähköautoklusteri Lahteen

Millaiset jäljet korona jättää talouteen? Epäluulo ja kohtaamisten pelkokin voivat jäädä päälle – Lahden talousseminaarin tunnelmat eivät olleet hilpeät

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut