Lahden Talot korottaa vuokria

Lahden Talojen suunnitelmissa on rakentaa opiskelijatalo Svinhufvudinkadulle. Suunnitelma on tällä hetkellä luonnosvaiheessa, mutta toteutuessaan kerrostalo rakennettaisiin puusta. Arkistokuva, kun .Lahden Talot peruskorjasi Kansakoulukadun talonsa. Janne Laakkonen

Sohvi Auvinen

Lahden Talot nostaa vuokria ensi vuonna 0,7 prosenttia, asuntopalvelu kertoo tiedotteessaan. Autopaikkojen ja saunavuorojen maksut pysyvät ennallaan.

Lahtelainen asukasaktiivi Kaija Ahonen vastaa naapureiden puheluihin vaikka keskellä yötä ja saa pesutuvassa tai pyörävarastolla omin luvin asioineet poistumaan pelkällä puhumisella

Eniten painetta vuokrien korotuksiin tuovat Lahden Talojen toimitusjohtajan Jukka Anttosen mukaan kiinteistöjen ylläpito- ja energiakulujen kasvu. Energiakustannuksissa on kuitenkin onnistuttu säästämään asukkaiden ja Lahden Talojen välisellä yhteistyöllä.

Tämän lisäksi Lahden Talot investoi vuonna 2021 uudiskohteisiinsa yli 25 miljoonaa euroa.

– Uudiskohteidemme rinnalla kehitämme koko ajan myös olemassa olevaa asuntokantaamme, Anttonen kertoo.

Vuonna 2021 Lahden Talojen on myös tarkoitus alkaa rakentaa opiskelijataloa Svinhufvudinkadulle ja saada valmiiksi esimerkiksi Kivakadulla rakenteilla oleva 60-asuntoinen kerrostalo.

Juttua korjattu 25.9. klo 15.12: Kivikatu korjattu Kivakaduksi.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut