Aamulenkkejä pilkkopimeässä, pelko varkaista ja pimeässä pyöräilystä – lukijat tyrmäsivät ulkovalaistuksen vähentämisen Lahdessa, näin uutista kommentoitiin somessa

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi tiistaina, että Lahden kaupunki on vähentänyt ulkovalaistusta loppukesän ja alkusyksyn aikana myöhentämällä valojen syttymistä ja aikaistamalla niiden sammumista.

Uutinen herätti lukijoiden mielenkiinnon ja sitä kommentoitiin ahkerasti erityisesti sosiaalisessa mediassa. Tähän juttuun on koottu lukijoiden kommentteja asiasta.

Huomasitko? Lahden kaupungin ulkovalaistusta vähennettiin säästösyistä

Tässä lukijoiden kommentteja koostettuna:

Huomasin. Eräskin aamu kaikki valot sammui n. 6:15 ja oli auton vastaantullessa mahdotonta nähdä onko joku ylittämässä suojatietä. Muuten tuntunut palavan ihan normaalisti, vaikka vähemmälläkin pärjäisi.

Kaupungin talolle hieno miljoonien eurojen maksava katto sisäpihalle ja nyt säästetään katuvaloissa....

Huomasin kyllä kun lähdin koiran kanssa aamulenkille klo 6.. säkkipimeää oli. Kyllä pelotti, sekä koiraa että minua

Tällaisten päätösten takana olevien virkamiesten kämpät vois pimentää.

Pyöräily pimeällä tuo lisäjännitystä. Ei tarpeen yövuoron jälkeen...

Kyllä nyt säästetään oikeasta paikasta

Hennalassa s marketinki kupeessa säästellään valoja suojatien kohdalla jotta joku menettää TAAS henkensä siinä.. 

Paljon varmaan turhaa valosaastetta kaupungissa em.hyppyrimäet ym...Katuvalot taajamissa/ lähiöissä luo turvallisuutta mm.vuorotyötä tekeville. Kaikki ei liiku autolla ...

ei terve tätä touhua, samaa aikaa rakennetaa jotai älypyörätietä, koska ilman sitähän ei tää kaupunki pärjää, miten menee noin niinku omasta mielestä kaupungin päättäjät?

Nyt leikitään turvallisuudella säästöihin vedoten, on todella vaarallista autoilla, pyöräillä, kävellä säkkipimeässä. Matkakeskus, Aleksin kaventaminen, älypyörätie mitähän vielä. Toivottavasti älypyörätie jää viimeiseksi älynväläykseksi.

Jokohan ne älyäis sammuttaa sen Paavolan kentän yöaikaan valaisemisen. Kai sillkin muutaman euron säästäisi...

SAIRASTA... lopettakaa ne katujen kaventamiset ensin, se on myös säästö ilmastolle kun katuja ei koneet möyri ja kuluta dieseliä , ja betonia sekä tuhansia työtunteja tuhlata aatteeseen joka nyt muotia ollut liian paljon kuluttamassa kaupungin rahaa ja luontoa 

En nyt itse ole kaupungissa, joten en tiedä , miten pimeää siellä on, mutta kommenteista päätellen liian pimeää. Ihan vain vinkkinä, otsalamppu on oiva väline pimeällä, täällä maalla kun ei ole mitään valoja, niin se on hyvä konsti valaista kulkunsa(taskulamppukin käy, otsalamppu vaan vapauttaa kädet esim. sitä koiraa taluttamaan)

Pimeät syysillat , ja valaistus minimiin, niin kyllä varkaat ym pahantekijät nauttii. On tää touhua täällä Lahdessa. Missä hiton kuplassa noi päättäjät oikein on

On huomattu, tyhmä säästökohde.

Varkaiden unelma. hienoa Lahti.. Kyllä nyt taas säästetään väärästä asiasta.

Kyllä on epämiellyttävää lenkkeillä koiran kanssa kun ei kunnolla eteensä näe, saati että joku näkisi minut. Heijastimistakin hyötyä vasta kun joku valo sattuu niihin osumaan. Ei tunnu olo sitten mitenkään päin turvalliselta. Onko oikea paikka säästää?

Olen huomannut täällä Ahtialassa, saa kulkea taskulampun kanssa jos meinaa nähdä jotain. 

No nyt ne valot sammuu.

Tämä on ainostaan hieno uutinen varkaille raiskaajille ym ryöstäjille ! Hyvä lahti, taas säästyy miljoonia

Viimeinen sammuttaa valon.

No ei nyt kitistä täällä. Tuleehan meille älypolkupyörätie. Joten hip hei hurraa mikä älynväläys

Yksittäisiä lamppuja ei keskustan ulkopuolella vaihdeta, klo 21-06 valot eivät keskustan ulkopuolella ole päällä. SYY: säästäminen! Entä turvallisuus? Paljonko on varattu kohonneisiin tapaturma, väkivalta ja muihin vastaaviin menoihin. Onko tämä sitä satujen hölmöläisten takin pidennystä: otetaan toisesta päästä ja lisätään sama pala räkin toiseen päähän? 

Keskusta ihan pimeä. Saavat mellastaa rauhassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut