Huomasitko? Lahden kaupungin ulkovalaistusta vähennettiin säästösyistä

Lahden ulkovalaistusta on rukattu kaupungin taloustalkoisiin sopivaksi. Ulkovalaistusta vähennettiin loppukesän ja alkusyksyn aikana myöhentämällä valojen syttymistä ja aikaistamalla sammumista. Valaistusta rajoitettiin 30–60 minuuttia vuorokaudessa. Kaupungin verkkosivujen mukaan se toi säästöä noin 150 euroa vuorokaudessa.

Syksyn pimetessä valojen syttymis- ja sammumisajankohdat on palautettu ennalleen mahdollisten vaaratilanteiden vähentämiseksi. Keskustan ulkopuolisilla alueilla osittaista yösammutusta on kuitenkin aikaistettu tunnilla, eli vain puolet katuvaloista palaa kello 21–06.

Sähkönjakelusta vastaava Lahti Energian tytäryhtiö LE-sähköverkko tekee parhaillaan valaistuksen huoltokierrosta. Sen aikana tarkastetaan ja tarvittaessa korjataan kaupungin valaistusverkkoa.

Yksittäisiä lamppuja tai lamppuryhmiä ei vaihdeta kaupungin säästövelvoitteiden takia. Valaistusverkon kymmenistätuhansista lampuista pimeänä on kaupungin verkkosivujen mukaan 1–3 prosenttia.

Lahden maksuosuus älypyörätiestä kasvoi kolminkertaiseksi alkuperäisestä, kaupungin kustannukset nousevat yli miljoonaan euroon

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut