Lahden työttömyysaste laski elokuussa, mutta oli silti suurien kaupunkien korkein

Sohvi Auvinen

Lahden työttömyysaste laski elokuun aikana 2,4 prosenttia ja oli kuun lopussa 16,7 prosenttia. Työttömyysaste oli kuitenkin kolme prosenttia korkeampi tämän vuoden helmikuuhun verrattuna, ja 4,2 prosenttia korkeampi kuin vuosi sitten. Muihin suuriin kaupunkeihin verrattuna Lahden työttömyysaste oli maan korkein. Lahdessa oli elokuun lopulla työttömänä lomautetut mukaan lukien 9 368 henkilöä.

Pahimmillaan korona nosti Lahden työttömyysasteen huhti-toukokuussa 22 prosentin tuntumaan. Tämä johtui massalomautuksista ja nuorisotyöttömyyden kasvusta. Elokuussa työttömyysaste palasi vuoden 2016 tasolle. Laskevan trendin jatkuminen on paljolti kiinni siitä, muuttuvatko lomautukset irtisanomisiksi.

Työttömien määrä väheni Lahdessa elokuussa 1 363:lla, lomautettujen 384:llä ja nuorten, alle 25-vuotiaiden 360 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömien määrä sen sijaan kasvoi elokuun aikana 56:lla hengellä.

Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä on kuitenkin kasvanut Lahdessa 2 361 hengellä. Myös alle 25-vuotiaiden työttömien määrä on noussut viime vuoteen verrattuna, yhteensä 330 henkilöllä. Silti nuorten työttömyysaste oli Lahdessa maan korkein, 21,4 prosenttia.

Lahdessa oli elokuun lopussa myös Suomen suurten kaupunkien toiseksi korkein ulkomaalaisten työttömyysaste, 36,5 prosenttia. Vain Joensuussa luku oli korkeampi kuin Lahdessa, 37 prosenttia. Ulkomaalaisten työttömyysaste kuitenkin laski Lahdessa elokuun aikana 10 prosenttia.

Työttömyysaste nousi kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa vuoden takaiseen verrattuna – Scanian tehtaan lopettaminen synkistää tilannetta entisestään

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.