Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella kahdeksan uutta koronavirustartuntaa - viikonloppuna ilmi useita joukkoaltistumisia

Varmistettuja koronavirustartuntoja on nyt Päijät-Hämeessä yhteensä 224. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa lauantain jälkeen. Yksi koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunut potilas on sairaalassa tehohoidossa.

Viikonlopun aikana tuli ilmi kuusi yli kymmenen henkilön joukkoaltistumistilannetta, joiden vuoksi karanteeniin asetettiin toista sataa henkilöä.

Varmistettuja koronavirustartuntoja on nyt Päijät-Hämeessä yhteensä 224. Koronavirusnäytteitä on otettu epidemian aikana yli 24 800.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä toivoo, että alueen väestö noudattaa edelleen erityisen huolellisesti koronaviruksen torjuntaan annettuja ohjeita, jotta alueen heikentynyt tilanne saadaan kuriin.

Ihmiskontaktien määrää on tärkeää rajata lähipiiriin lukuun ottamatta kiinteästi kokoontuvia harraste- ja liikuntaryhmiä, kouluja ja työhön liittyviä tapaamisia, joissa samassa tilassa oleminen on olennaista. Näidenkin ryhmien kokoontumisissa tulee välttää ylimääräisiä lähikontakteja, yhtymästä muistutetaan.

Kymmenen uutta koronatartuntaa Päijät-Hämeessä – kauppaliikkeen työntekijällä tartunta

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut