Lahti harkitsee ateriapalvelujen kilpailuttamista

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä päätti kilpailutuksesta jo kesäkuussa.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut vastaa muun muassa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän ja Lahden kaupungin koulujen ja päiväkotien ruokahuollosta. Katja Juurikko
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahti harkitsee ateriapalvelujen kilpailuttamista. Lahden kaupungin sopimus ateriapalveluiden hankinnasta Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:ltä on voimassa toistaiseksi. Ateriapalvelut vastaa muun muassa koulujen, päiväkotien ja sairaalan ruokahuollosta.

Nyt kaupunki selvittää, lähteekö se kilpailuttamaan omat ateriapalveluhankintansa. Asia on esillä konserni- ja tilajaostossa maanantaina 21. syyskuuta.

Lahden kaupunki omistaa yhtiöstä 56,9 prosenttia ja Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä 43,1 prosenttia. Yhtiö tuottaa sidosyksikköasemassa ateriapalveluja omistajilleen ja tämän lisäksi myös ravintolapalveluja.

Lahden kaupunki kertoo tiedotteessa tarkastelevansa konsernirakennettaan ja omistustensa tarkoituksenmukaisuutta säännöllisesti. Konsernipalvelujohtaja Mika Mäkisen mukaan arvioinnissa on noussut esille tukipalvelujen kustannukset suhteessa markkinahintoihin.

Hyvinvointiyhtymän hallitus puolestaan päätti jo kesäkuussa kilpailuttaa kaikki yhtymän ateriapalveluhankinnat. Hankintailmoitus julkaistaan syksyn aikana. Jos Lahti päättää kilpailuttaa ateriapalveluhankintansa, kilpailutus toteutetaan yhdessä yhtymän kanssa. 

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut -yhtiössä on tällä hetkellä 358 työntekijää, ja sen käytössä on 14 valmistuskeittiötä ja 79 palvelukeittiötä. Ateriapalvelut tuottaa 25 000 ateriaa päivässä. Yhtiön liikevaihto oli 27,4 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut