Osa oppilaista siirtyy etäopiskeluun Kärpäsen ja Rakokiven kouluissa korona-altistumisen takia

Anne Honkanen

Osa Kärpäsen ja Rakokiven koulujen oppilaista siirtyy maanantaina etäopiskeluun korona-altistumisen takia Lahdessa. Etäopiskeluun ja karanteeniin siirtyy Lahden kaupungin tiedotteen mukaan neljä opetusryhmää ja opettajia.

Kärpäsen koulussa on todettu koronatartunta yhdessä oppilaassa. Hänen ryhmänsä ja opettajansa on asetettu karanteeniin.

Rakokiven koulussa muutamalla oppilaalla on positiivinen koronatestitulos. Lähikontaktin vuoksi etäopiskeluun ja karanteeniin siirtyy kolme luokkaa ja heidän opettajansa.

Etäopetukseen siirrytään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät mahdollisimman pian. Koulujen rehtorit ovat lähettäneet Wilma-viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille.

Etätyöskentelystä lähetetään oppilaille ja huoltajille Wilma-viesti, jossa tarkennetaan karanteeniajan etäopiskeluohjeita.

KARANTEENIAIKA ON 14 vuorokautta, joka lasketaan alkamaan altistustilanteesta.

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteenissa olevan oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös. Se oikeuttaa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsensa kanssa tarvittaessa, vaikka lapsi olisikin terve.

Juttua päivitetty 20.9. klo 20.03: kauttaaltaan.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut