Päijät-Hämeen metsät säästyivät laajoilta myrskytuhoilta

ESS

Aila-myrsky kaatoi Päijät-Hämeessä joitakin kymmeniä tuhansia puita. Perjantaisen maastoarvion mukaan pääosa kaatuneista puista on yksittäisiä puita ja puuryhmiä hakattujen aukkojen reunoilta, kerrotaan Metsänhoitoyhdistys Päijät-Hämeen tiedotteessa.

Metsänhoitoyhdistyksen mukaan myös aukoille jätettyjä säästö- ja jättöpuita on kaatunut jonkin verran. Kuuset ovat kaatuneet pääosin juurineen, mutta iso osa myrskyn runtelemista koivuista ja männyistä on katkeillut.

Ailan aiheuttama kokonaistuho näyttää jäävän alle kymmenen tuhannen kuution. Pääosa metsistä on kuitenkin tarkastamatta, joten tuhon lopullisen laajuuden selvittämiseksi tarvitaan metsänomistajien omaa aktiivisuutta.

Metsänhoitoyhdistys kannustaa metsänomistajia nyt patikkaretkelle omaan metsään. Jos metsistä löytyy yksittäisiä runkoja laajempia tuhoalueita tai useampia kymmeniä kuutiometrejä tai useita satoja runkoja korjattavaa tuhopuuta, kannattaa ottaa yhteyttä omaan metsänhoitoyhdistykseen.

Muutamaa mottia hehtaarilta ei kannata lähteä korjaamaan. Tuhopuuta tulisi kertyä yhteensä useita kymmeniä kuutiometrejä, jotta puiden korjaaminen olisi mielekästä, ohjeistaa metsänhoitoyhdistys.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut