Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Hartolan Isosuon suojelualue laajenee

Päijänteen Luonnonperintösäätiö (PLUPS) on ostanut lisää maata suojeluun Hartolan Isosuolta. Isosuon koillisosassa sijaitseva noin seitsemän hehtaarin varputurvekangas siirtyi säätiön omistukseen syyskuussa. Alue rajautuu säätiön viime vuonna hankkimaan suojelualueeseen. Kaupan jälkeen suojelusuon kokonaispinta-ala on runsaat 120 hehtaaria.

Isosuo sijaitsee Hartolan taajaman vieressä, ja nyt ostetun alueen läpi kulkee Hartolan kunnan retkeilyreitti.

– Hankimme Isosuolta alueita tavoitteena isompi suojelukokonaisuus, jonka voi kunnostaa luonnontilaisemmaksi, kertoo säätiön asiamies Marjo Kuisma tiedotteessa.

Kuisman mukaan kunnostamisesta on hyötyä Isosuon luonnon monimuotoisuudelle, ilmastolle sekä Jääsjärven ja Tainionvirran vesien laadulle.

Isosuo on maakunnallisesti merkittävä lintujen pesimäalue ja muutonaikainen levähdyspaikka. Alueella levähtää muuttoaikoina muun muassa kurkia, hanhia ja vikloja. Isosuolla on havaittu uhanalaisia lintu- ja perhoslajeja.

Isosuon laajennusosa on säätiön 14. suojelukohde. Hartolassa säätiöllä on lisäksi Petäjäsaaren suojelualue Rautavedellä.

Sysmässä sijaitsevat Syvänsilmänvuoren ja Haapakoskelon metsän suojelukohteet, Asikkalassa Uusisaaren metsä ja Korppisen saari sekä Hollolassa Vehkosaari.

PLUPS hankkii soita, metsiä ja saaria suojeluun ja virkistyskäyttöön lahjoitusvaroilla. Säätiö saa maa-alueita myös suorina lahjoituksina ja testamenttilahjoituksina.