Rita Behm, taiteilijanimeltään Behm, on pitänyt yksityiselämänsä visusti itsellään, ja pyrkii tekemään näin jatkossakin. Hän esimerkiksi näyttää sosiaalisessa mediassa vain omaan uraansa liittyviä asioita. Pietari Purovaara

Lahtelaismuusikko Behmin kappaleet ovat saaneet keski-ikäiset motoristiäijätkin itkemään – miten Nastolasta kotoisin olevasta entisestä baristasta tuli koko Suomen tunteiden tulkki?

Levy-yhtiö antoi Behmille täysin vapaat kädet tämän perjantaina julkaistavan esikoisalbumin kanssa. Artisti piti visusti kaikki langat omissa näpeissään aina alkumetreiltä asti, ja lopputuloksena syntyi tarina yksinäisyydestä ja rakkauden löytämisestä.

Sohvi Auvinen

Joskus kauneimmat asiat syntyvät varsin arkisilla tavoilla, ilman taustalla räiskyviä ilotulituksia tai jalkojen alle juhlallisesti auki rullattua punaista mattoa. Kuten vaikkapa kälyisellä Casion sähköpianolla lahtelaisessa kaksiossa tai ketjukahvilassa baristana työskennellessä. Näin sai alkunsa lahtelaisen muusikon Rita Behmin hittikappale Hei rakas, jonka sävel syntyi Behmin olohuoneessa ja suurin osa kappaleen lyriikoista muotoutui artistin sen aikaisen työpaikan tiskinurkkauksessa.