Frostbite jäi hieman tappiolle, mutta tavoitti kohderyhmänsä

Piia Kujala

Lahden Sibelius-talolla viikonloppuna järjestetty Desucon Frostbite -tapahtuma oli ensimmäistä kertaa suunnattu vain täysi-ikäisille.

Japanilaiseen animeen keskittynyt kolmipäiväinen tapahtuma keräsi noin 2 100 osallistujaa. Lippuja oli varattu noin 2 700.

Aiemmin Frostbite-liput on myyty loppuun jo ennakkoon.

Frostbiten tiedottaja Santtu Pajukanta kertoo, että tapahtuma onnistui odotettua vähemmästä kävijämäärästä huolimatta hyvin.

- Palaute on ollut pelkästään positiivista. Kävijät ovat osallistuneet aktiivisesti luennoille ja muihin tapahtumiin, joita viikonlopun aikana järjestettiin noin 70. Tapahtuma-alueella oli ensimmäistä kertaa myös anniskelualue, eikä senkään kanssa ollut minkäänlaisia ongelmia.

Hän arvioi, että tapahtuma tuotti yhdistykselle aavistuksen tappiota.

- Ei kuitenkaan niin paljon, etteikö yhdistyksen talous sitä kestäisi.

Ensi kesänä Lahdessa järjestettävä Desucon-tapahtuma on ikärajaton. Talvitapahtuma Frostbite kohdennetaan todennäköisesti myös jatkossa täysi-ikäisille anime-harrastajille.

- Sana tapahtumasta kiirii varmasti eteenpäin, ja uskon, että seuraavissa talvitapahtumissa väkeäkin on enemmän, Pajukanta sanoo.

Perjantaina alkaneen tapahtuman päättäjäisiä vietettiin sunnuntai-iltapäivänä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut