Lahden Talot aikoo lisätä mehiläispesien määrää – myös viljelylaatikoita tarjolla

Mehiläistohtoriksi itseään kutsuva Kamran Fakhimzadeh käy pari kertaa viikossa hoitamassa mehiläispesää Timonkadulla Lahdessa. Sami Lettojärvi

Anne Honkanen

Lahden Talot aikoo lisätä mehiläispesien määrää talojensa pihoilla ensi kesänä.

Vuokra-asuntoja tarjoava Lahden Talot kokeili mehiläispesän pitämistä Timonkadulla sijaitsevan kerrostalon pihassa kesällä. Tiedotteen mukaan kokeilu sujui niin hyvin, että ensi kesänä mehiläispesiä voidaan viedä muidenkin talojen pihoille.

− Toivomme, että asukastoimikunnat ovat tässä asiassa aktiivisia ja ottavat meihin yhteyttä, jos he haluavat mehiläispesän oman talonsa pihalle. Pesän hoito ei vaadi asukkailta mitään erityisiä lisätöitä, mutta asukastoimikunnan tehtävä on ilmoittaa esimerkiksi mahdollisesta ilkivallasta, Lahden Talojen ympäristöpäällikkö Elina Rantanen sanoo tiedotteessa.

Mehiläisyhdyskunta sai tehdä töitä rauhassa Timonkadun kokeilussa. Pesästä kerättyä hunajaa purkitetaan paraikaa. Pesää kävi hoitamassa itseään mehiläistohtoriksi kutsuva Kamran Fakhimzadeh pari kertaa viikossa.

Mehiläispesien tarkoitus on auttaa pörriäisiä ja edistää luonnon monimuotoisuutta.

Mehiläispesien vuokraus kiinnostaa Lahden seudulla – pörriäisten puuhia voi tarkkailla omalla pihalla

Lahden Talot kertoo saaneensa kannustavia kokemuksia myös kaupunkiviljelystä.

Kokeilussa Hollolankadulla sijaitsevan kerrostalon pihaan toimitettiin viljelylaatikot, joihin oli istutettu taimia. Asukkaiden ei tarvinnut itse hoitaa viljelylaatikoita, sillä Lahden Talot rahoitti viljelylaatikoiden hoitamisen. Rantasen mukaan viljelylaatikoista saatiin runsaasti satoa.

Ensi kesänä Lahden Talot haluaa kannustaa asukkaitaan hoitamaan viljelylaatikoita itse.

Lahden Talot asuttaa nyt myös mehiläisiä - "Asukkaille mukavaa seurattavaa"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut