Päijät-Hämeessä jälleen uusia koronan joukkoaltistumisia

Sohvi Auvinen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on todettu uusia koronaviruksen joukkoaltistumisia, tiedottaa hyvinvointiyhtymä. Uusia tartuntoja on todettu eilisen jälkeen kahdeksan. Päijät-Hämeessä on nyt 201 varmistettua koronavirustartuntaa.

Eilen uutisoitujen Kannaksen koulun ja Lahden seurakuntayhtymän rippikoulutapaamisen joukkoaltistumisten lisäksi joukkoaltistumisia on tapahtunut lahtelaisessa Toros Tex Mex -ravintolassa ja Wellamo-opistossa.

Toros Tex Mex -ravintolassa asioi lauantaina 12.9. kello 14.30-15.30 asiakas, jolla on sittemmin varmistettu koronavirustartunta. Hyvinvointiyhtymä kehottaa kyseiseen aikaan ravintolassa oleskelleita seuraamaan vointiaan ja mikäli koronavirukseen viittaavia oireita ilmenee, ottamaan yhteyttä Päivystysavun numeroon 116117.

Wellamo-opistossa puolestaan tapahtui mahdollinen korona-altistuminen maanantaina 7.9. tai torstaina 10.9., kun opiston henkilökunnassa varmistettiin koronavirustartunta. Tästä johtuen yhteensä 30 aikuista opiskelijaa ja henkilökuntaan kuuluvaa on asetettu karanteeniin tiistaista 15.9. lähtien. Henkilöt ovat Lahdesta ja Orimattilasta. Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian, tiistain kuluessa.

Wellamo-opiston opiskelijoille tiedotetaan mahdollisesti muuttuvista opetusjärjestelyistä tekstiviestillä. Muilta osin Wellamo-opiston toiminta jatkuu normaalisti.

Lisätty 15.9. klo 12.54 Päijät-Hämeen varmistettujen koronavirustartuntojen määrä.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Lahdessa on paljon nuoria, joilta kukaan ei kysy, mitä kuuluu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut