Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Kuusi asiaa, jotka tarvitset isossa yleisötapahtumassa

Kevyt varustus, kevyt mieli, ja vähemmän unohdettavaa? Kesällä Suomessa on tapahtumia melkein joka kannonnokassa, joten pakkaamista on syytä miettiä ennen lähtöä. Keräsimme vinkit, mitä ainakin kannattaa ottaa mukaan suunnatessaan isoon yleisötapahtumaan.

Kun samalle hiekkakentälle kokoontuu kenties tuhansia ihmisiä, eivät pankkikorttipäätteet välttämättä toimi kunnolla. Riihikuivalla maksaminen on nopeampaa kuin korttipäätteen näpyttely. Älä säilytä rahoja housujen takataskussa.

Nestevajaus tuntuu suun ja nielun kuivumisena. Jos ei juo tarpeeksi vettä, voi helteellä mennä pahimmillaan tajuttomaksi. Moniin tapahtumiin saa viedä mukanaan tyhjän muovipullon, jonka voi täyttää tapahtuma-alueella olevalla vesipisteellä. Joissakin tapahtumissa alueelle ei saa viedä edes tyhjiä pulloja, joten tarkista asia tapahtumajärjestäjän nettisivuilta.

Jos et ole varannut hotellihuonetta, ota mukaasi makuupussi ja -alusta. Suomen kesäyö saattaa olla viileä, eikä seuran iskeminen pelkässä majoitusmielessä ole aina se paras vaihtoehto.

Kertakäyttöinen sadetakki mahtuu pieneenkin taskuun. Bajamajat ja vessat ovat tapahtumissa niin ruuhkaisia, että pelastat paljon pakkaamalla reppuusi rullan vessapaperia. Paperi toimii myös nenäliinana, kaatuneen juoman pyyhkimisessä tai intiimin kanssakäymisen jälkimainingeissa.

Kännykät ja nettiyhteydet eivät aina toimi kunnolla suurissa tapahtumissa, puhelin saattaa myös hukkua tai se voidaan varastaa. Kun äidin ja poikaystävän numerot ovat ylhäällä, voit lainata kaverin puhelinta, tai ojentaa puhelinnumerolapun ambulanssikuskille tai poliisille ollessasi isommassa pulassa. Useimmissa isoissa yleisötapahtumissa on kännyköiden latauspisteitä.

Perussärkylääkkeet kannattaa pakata lääkeliuskoissaan läpinäkyviin minigrip-pusseihin, jos haluaa päästä mahdollisimman sutjakkaasti sisään alueelle. Varsinkin festareilla järjestyksenvalvoja saattaa tarkistaa kassisi sisällön hyvin perusteellisesti.