Kutajärven Natura-päivityksestä halutaan asukkaiden mielipide – "Toiveet ja ehdotukset työn kannalta tärkeitä"

Täplälampikorento on luontodirektiivin suojaama laji, joka on runsastunut Vesijärven alueella. Kuva on otettu Laasonpohjassa. Esa Lammi

ESS

Hollolan Kutajärven Natura 2000 -alueen hoito- ja käyttösuunnitelmaa ollaan parhaillaan päivittämässä.

Työ on osa Vesijärvisäätiön hanketta, jota rahoittavat säätiön lisäksi Hämeen ely-keskus vesiensuojelun tehostamisohjelman varoista sekä Hollolan kunta. Ely-keskus on täydentänyt työtä ympäristöministeriön Helmi-ohjelmarahoituksella.

Hoitosuunnitelman kokoaa Ympäristösuunnittelu Enviro. Sen pohjaksi on tehty vuosina 2019–20 vesikasvillisuus-, täplä- ja lummelampikorento-, linnusto- ja viitasammakkokartoitukset. Niiden avulla havaitaan alueen lajistoissa tapahtuneet muutokset ja hoidon tarve.

Kartoituksia ovat tehneet Environ lisäksi Päijät-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ja Luontoselvitys Metsänen.

– Tavoitteena on, että alueiden hoitotoimenpiteiden toteutumista aletaan aktiivisesti edistää kun suunnitelma on vahvistettu, sanoo ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen Vesijärvisäätiöstä.

Mäkisen mukaan vesialueiden omistajien sekä esimerkiksi alueen asukkaiden ja vapaa-ajanasukkaiden kommentit, toiveet ja ehdotukset ovat työn kannalta tärkeitä. Toisaalta Natura-alueiden keskeiset suojelutavoitteet tulevat jatkossakin ohjaamaan hoidon ja käytön suunnittelua.

Kutajärven Natura 2000 -alueeseen kuuluvat Kutajärven lisäksi Vesijärven Laasonpohja, Kirkkolahti, Lahdenpohja, Teräväiset ja Kailanpohja.

Avoin keskustelutilaisuus aiheesta järjestetään 24.9. kello 18 Hollolassa Parinpellon leiri- ja kurssikeskuksessa. Koronatilanteen vuoksi iltaan toivotaan ennakkoilmoittautumista 22.9. mennessä. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Annariina Keto (etunimi.sukunimi@hollola.fi).

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut