Kannaksen lukiossa Lahdessa siirrytään osittain etätyöhön koronatartunnan takia

Yhdellä Kannaksen lukion opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Osa opiskelijoista ja henkilöstöstä siirtyy etätyöskentelyyn tiistaista alkaen. Armi Salonen
Millamari Uotila

Millamari Uotila

Lahdessa Kannaksen lukion yhdellä opiskelijalla on varmistettu koronavirustartunta. Lukiossa siirrytään tiistaina 15. syyskuuta etätyöskentelyyn terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Karanteeniin asetetaan yksi lukioryhmä ja yksittäisiä opiskelijoita eri ryhmistä sekä osa opetushenkilöstöä. Altistuneita on kaikkiaan yli 30. Mahdollinen korona-altistuminen on tapahtunut 10. syyskuuta.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät mahdollisimman pian, viimeistään tiistain kuluessa. Koulun rehtori on lähettänyt Wilma-palvelussa viestin altistuneille jo maanantai-illan kuluessa, Lahden kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Lahden lukioiden abiturientit sekä neljännen vuosikurssin opiskelijat ovat olleet etäopetuksessa jo viime viikon tiistaista 8. syyskuuta alkaen. Abiturienttien etäopetus jatkuu 1.10. asti eli syksyn yo-kokeiden päättymiseen asti. Ylioppilaskokeet käynnistyivät maanantaina 14. syyskuuta.

Muut Kannaksen lukion ryhmät ja opiskelijat jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Kannaksen lukiossa opiskelijoita on 750 ja henkilökuntaa 60. Kannaksessa on yleislinja, kuvataide- ja muotoilulinja sekä IB-linja.

Koronavirus

Altistuminen ja karanteeni

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia.

Esimerkiksi käynti Kannaksen lukiossa ei aiheuta toimenpiteitä. Arvio altistumisesta tehdään infektioyksikön toimesta.  

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

 Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Lisää tietoa aiheesta löytyy THL:n ohjeista.

Lähde: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Päijät-Hämeen koronavirustilanne on nyt yksi maan huonoimmista, kaikkien tartuntaketjujen lähdettä ei tunneta –  "Kenellä tahansa voi olla koronavirus", toimialajohtaja Tuomo Nieminen sanoo

Abien siirtäminen etäopetukseen Lahdessa jakaa mielipiteitä oppilaiden keskuudessa: "Monelle tämä voi olla raskasta aikaa"

Rippikouluisosella varmistui koronatartunta Lahdessa – rippikouluryhmä mahdollisesti altistunut

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut