Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Kannaksen lukiossa Lahdessa siirrytään osittain etätyöhön koronatartunnan takia

Lahdessa Kannaksen lukion yhdellä opiskelijalla on varmistettu koronavirustartunta. Lukiossa siirrytään tiistaina 15. syyskuuta etätyöskentelyyn terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Karanteeniin asetetaan yksi lukioryhmä ja yksittäisiä opiskelijoita eri ryhmistä sekä osa opetushenkilöstöä. Altistuneita on kaikkiaan yli 30. Mahdollinen korona-altistuminen on tapahtunut 10. syyskuuta.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät mahdollisimman pian, viimeistään tiistain kuluessa. Koulun rehtori on lähettänyt Wilma-palvelussa viestin altistuneille jo maanantai-illan kuluessa, Lahden kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Lahden lukioiden abiturientit sekä neljännen vuosikurssin opiskelijat ovat olleet etäopetuksessa jo viime viikon tiistaista 8. syyskuuta alkaen. Abiturienttien etäopetus jatkuu 1.10. asti eli syksyn yo-kokeiden päättymiseen asti. Ylioppilaskokeet käynnistyivät maanantaina 14. syyskuuta.

Muut Kannaksen lukion ryhmät ja opiskelijat jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Kannaksen lukiossa opiskelijoita on 750 ja henkilökuntaa 60. Kannaksessa on yleislinja, kuvataide- ja muotoilulinja sekä IB-linja.

Päijät-Hämeen koronavirustilanne on nyt yksi maan huonoimmista, kaikkien tartuntaketjujen lähdettä ei tunneta –  "Kenellä tahansa voi olla koronavirus", toimialajohtaja Tuomo Nieminen sanoo

Abien siirtäminen etäopetukseen Lahdessa jakaa mielipiteitä oppilaiden keskuudessa: "Monelle tämä voi olla raskasta aikaa"

Rippikouluisosella varmistui koronatartunta Lahdessa – rippikouluryhmä mahdollisesti altistunut