Desuconiin pääsevät jatkossa vain täysi-ikäiset - nuorten palauteryöppy leimahti somessa

Lahden Sibeliustalossa järjestettävään Desucon-animetapahtumaan pääsevät jatkossa vain 18 vuotta täyttäneet. Ikärajasta päätti Kehittyvien conien Suomi ry vuosikokouksessaan Kirkkonummella viikonloppuna. Seuraava Desucon järjestetään ensi vuoden kesäkuussa.

Tiedottaja Santtu Pajukannan mukaan kesän Desucon-tapahtumaan osallistuneista noin 40 prosenttia on ollut alaikäisiä. Nyt kun tapahtumaan tulee 18 vuoden ikäraja, alaikäiset jäävät tapahtuman ulkopuolelle. Pajukanta kertoo, että harmi näkyi heti viikonloppuna, kun tieto tapahtuman ikärajasta julkistettiin sosiaalisessa mediassa.

- Tapahtuma on ollut hyvin suosittu nuorten keskuudessa ja ymmärrettävästi palaute oli osin hyvinkin kiihtynyttä. Tieto ikärajasta kirvoitti aika tunneperäisiä kommentteja, Pajukanta myöntää.

Saman harmistumisen ovat Desuconin järjestäjät kokeneet jo kahdesti aiemmin, kun talven Desucon Frostbite -tapahtumassa otettiin pari vuotta sitten käyttöön 18 vuoden ikäraja. Siitä tosin tuli kiittävääkin palautetta, tapahtuman täysi-ikäisiltä osallistujilta.

Pajukanta perustelee ikärajaa sillä, että tapahtuma haluaa tavoittaa entistä paremmin avainkohderyhmänsä.

- Aiemmin tapahtuma myytiin loppuun hetkessä, mutta esimerkiksi talven Desucon Frostbite myi loppuun kahdessa kuukaudessa. Haluamme antaa mahdollisille osallistujille aikaa paneutua ohjelmaan ja harkita sen mukaan osallistumista emmekä tavoittele vain niitä, joiden mahdollisuuden osallistua tapahtumaan määrittää nopein hiirikäsi.

Ikärajattoman tapahtuman käytännön ongelmat esimerkiksi alkoholin anniskelusta Pajukanta kiistää.

- Alkoholi ei ole keskeinen peruste, miksi ikäraja haluttiin asettaa. Desuconissa on jo aiemminkin järjestetty iltabileitä, joihin on ollut ikäraja.

Sibeliustaloon mahtuu 3 000 harrastajaa. Jos tila ei olisi rajattu eikä tapahtumalla olisi ikärajaa, voisi tulijoita olla 10 000. Toki Pajukanta on sitä mieltä, että animetapahtuma voisi saavuttaa näin ison kävijämäärän, mikäli sen pääsymaksu olisi edullinen ja tapahtuma järjestettäisiin pääkaupunkiseudulla.

Toistaiseksi maan suurin animetapahtuma on Tampereen Tracon-tapahtuma, joka vetää noin 5 500 yksittäistä kävijää.

Desuconin järjestäjät pohtivat parhaillaan, pitäisikö kesän Desuconin ja talven Desucon Frostbiten erota jotenkin toisistaan. Pajukannan mukaan eroa voisi tehdä erilaisilla ohjelmapainotuksilla.

Myös Sibeliustalon tilankäyttöä mietitään.

- Meillä on ollut aika tarkka kaava, missä mitäkin on kulloinkin ollut. Nyt pyrimme ravistelemaan kaavaa ja mietimme esimerkiksi sitä, pienentäisimmekö myyntialuetta ja ottaisimmeko Finlandiaklubin tilaa entistä paremmin ohjelmakäyttöön.

Pajukanta sanoo, että myynnin merkitys pienenee, kun tapahtumaan osallistuu täysi-ikäisiä, joilla on käytössään luottokortit ja jotka ovat tottuneet tekemään ostoksensa netissä eivätkä niinkään paikan päällä tapahtumassa.

Desucon Frostbite 15.-17. tammikuuta ja Desucon 10.-12. kesäkuuta 2016.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut