Opiskelija, nyt on jo kiire etsiä asunto syksyksi

Vuokra-asuntomarkkinat käyvät nyt kuumina. ESS/Arkisto

Krista Koivisto

Vuokra-asuntomarkkinoilla käy parhaillaan kuhina, kun erityisesti opiskelijat etsivät kattoa päänsä päälle. Tunnetusti yksiöt tekevät kauppansa ensimmäisenä. Jos liikkeellä ollaan myöhään ja yksiöiden määrä markkinoilla hupenee, alkaa kimppakämppäasuminenkin kummasti kiinnostaa. Tämän tietävät vuokra-asuntojen välittäjät. Kimppakämppään päätyvä säästää usein myös silkkaa rahaa, sillä asunnon jakaminen yhden tai kahden muun opiskelijan kanssa tulee yleensä yksiötä edullisemmaksi.

Asuntojen menekkiin vaikuttaa kolme tärkeää tekijää: kunto, sijainti ja hinta, ehkä jopa tässä järjestyksessä. Lahden keskusta ja lähialueet ovat halutuimpia, mutta myös oppilaitosten läheisyydessä ja hyvien liikenneyhteyksien päässä oleva sijainti kiinnostaa varsinkin sellaisia, joilla ei ole käytössä omaa autoa.

Vaikka nyt suurin kysyntä onkin pienillä asunnoilla, myös suuria perheasuntoja kysytään.

- Vuokra-asuntoa tarvitsevat perheet ovat usein liikkeellä kesäisin. Silloin moni viettää kesälomaa, jolloin on aikaa muuttaa. Jos perheellä on lapsia, halutaan muutto ajoittaa kesään senkin vuoksi, että koulunvaihto on helpompaa kuin kesken lukuvuoden, kertoo Vuokraturvan Lahden-toimiston toimistovastaava Paula Ikonen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.