Terveyskeskuslääkärille voi päästä nyt tai kuukauden kuluttua - katso oman kuntasi tilanne

Milla Lappalainen

Alle viikon ei Päijät-Hämeen terveyskeskuksissa pääsääntöisesti pääse lääkärin vastaanotolle. Padasjoki tekee sääntöön poikkeuksen: kunnassa on mahdollista tavata lääkäri jopa samana päivänä. Sairaanhoitajan luokse voi sen sijaan muissakin terveyskeskuksissa päästä hyvällä tuurilla saman tien.

Lääkäripulasta kärsivässä Heinolassa tilanne on huonoin, sillä kiireetöntä vastaanottoaikaa saattaa joutua odottamaan jopa kaksi kuukautta.

Luvut koskevat kiireetöntä hoitoa. Sellaiseen hakeudutaan, jos esimerkiksi polvi on kipeä. Sen sijaan nuhakuumeessa on parempi kääntyä päivystyksen puoleen.

Odotusajat vaihtelevat paitsi terveysasemien, myös kuukausien välillä. Tammikuussa Lahden itäisellä lähiklinikalla lääkärijono oli keskimäärin kymmenen päivää. Huhtikuusta alkaen odotusaika on ollut yli kolmenkertainen, eli kuukauden tienoilla.

Lahden sosiaali- ja terveystoimialan johtaja Mikko Komulainen toppuuttelee Lahden vertaamista pienempiin terveysasemiin. Lääkärimäärän lisäksi jonotilanteeseen vaikuttavat pitkäaikaissairaiden määrä kunnassa.

- Se on vähän sama asia kuin vertailisi tavarataloa ja erikoiskauppaa, Komulainen sanoo.

Aiheeseen liittyvää

  1. Paras terveysasema on Padasjoella, isoimmat jonot Heinolassa
    30.7.2015 11:00
  2. Nastolassa vieraillut kertoo saaneensa parempaa palvelua kuin kotikunnassaan koskaan
    30.7.2015 13:05

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut