”Hän odotti kutsuntoja ja lentosotakouluun pääsyä” – omaisten muistokirjoitus puimurikolarissa syyskuussa kuolleesta nuorukaisesta

Julius Pessi 2002-2020

Liisa Pessi, Pekka Lehto, Lilian Pessi, Laura Pessi

Julius Pessi, 17, kuoli Orimattilassa 7. syyskuuta, kun hänen kuljettamansa auto ja leikkuupuimuri törmäsivät Mallusjoentiellä. Julkaisemme muistokirjoituksen poikkeuksellisesti myös verkossa omaisten luvalla, koska tapahtuma on ollut viime päivinä julkisuudessa.

Julius Pessi kuoli 7.9.2020 Orimattilassa. Hän oli syntynyt 20.9.2002.

Julius oli pienenä iloinen, ujo, hymyilevä. Koulutien Julius aloitti Mallusjoen koulussa ja siirtyi ylä-asteelle Orimattilan yhteiskouluun. Kouluaikana Julius oli rauhallinen ja tunnollinen.

Ylä-asteen aikana Julius oli monessa työharjoittelussa muun muassa Putkiliike Hakosella, Japan Motorssilla, Nicemedialla ja Herttua Familyssa. Hän suoritti työharjoittelut tunnollisesti ja ahkerasti.

Rippikoulusta päästyään Juliuksen persoona huokui itsevarmuutta, ja hänestä kasvoi kavereiden rakastama tyyppi.

Julius oli innoissaan saadessaan suoritettua sekä traktori- että mopokortin. Harrastuksia oli monenmoisia: judo, vpk, motocross, parkour ja krav maga.

Julius oli monessa mukana, ja Derbi-mopon hän tunsi läpikotaisin. Ystävyyssuhteita syntyi paljon eri harrastuksista. Ystävien auttaminen meni aina kaiken edelle.

Julius aloitti 2018 maanrakennus­koneopinnot Keudalla. Työharjoittelut hän suoritti MTY-Kyröllä, Orimattilan seurakunnalla sekä Nosto Pessillä. Julius sai suoritettua työmailla tarvittavat kortit. Keväällä 2020 hän suoritti B-ajokortin. Ajokilometrejä ehti syntyä jo paljon. Kesällä hän aloitti työt Infrastarilla.

Julius odotti kutsuntoja ja haaveili pääsystä lentosotakouluun. Juliuksesta oli tulossa komea nuori miehen alku, jonka matka päättyi aivan liian pian. Juliuksen vei­keää hymyä jäi kaipaamaan moni.

Kirjoittajat ovat Juliusta rakkaudella kaipaavat vanhemmat, sisko ja täti. Kaipaamaan jäävät myös sukulaiset ja ystävät.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut