Kun rakenneultrassa paljastui merkittävä sydänvika, oli Heidin perheen ainoa apu post it -lapulle kirjoitettu lääkärin numero – ”Toivon, että perheemme tarinasta olisi apua jollekin toiselle samassa tilanteessa”

Heidi Forsell päivittää ahkerasti sekä blogiaan että Instagram-tiliään. Noora Palonen

Eeva Ristkari

Vuonna 2017 Heidi Forsell sai rakenneultrassa huonoja uutisia; vauvalla oli merkittävä sydänvika, kampurajalka ja todennäköisesti myös muutakin vaikeavammaisuutta.

– Tällä hetkellä tilanne on hyvä. Elämme tavallista arkea, mutta on tultu pitkä ja kuoppainen tie, Heidi Forsell kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Vauva leikattiin ensimmäisen kerran vain viiden päivän ikäisenä. Leikkauksia on takana useampia, eikä tulevaisuudesta ole tietoa.

– Kun saimme uutisen, ainoa apu oli lääkärin antama post it -lappu, jossa oli hänen numeronsa. Lääkäri sanoi, että voimme soittaa, jos on kysymyksiä.

Forsell oli työskennellyt 15 vuotta vammaistyössä, ja osasi itse hakea apua.

– Tukea ei oikeastaan ollut saatavissa, kaikki piti selvittää itse. Nyt toivon, että tarinastamme ja kokemuksistamme olisi apua perheille, jotka ovat samassa tilanteessa.

Forsell on kouluttautunut kokemusasiantuntijaksi. Lisäksi Facebookissa on hänen perustamansa Erityisen vauvan odotus -ryhmä, jossa on mahdollista saada vertaistukea.

Forsell myös kertoo avoimesti läpikäymistään asioista omassa blogissaan Uuden elämän selviytymisblogi sekä Instagram-tilillään. Työn alla on myös synnytysvalmennus erityistä vauvaa odottaville perheille.

"Eihän se näy päällepäin, olen sellainen kuin olen" – Miikka Uronen elää täysipainoista elämää ja käy töissä kehitysvammastaan huolimatta

Forsell luennoi aiheesta Wellamo-opistossa otsikolla ”Kuinka tukea perheitä, jotka raskausaikana saavat tietää odottavansa erityislasta” keskiviikkona 30.9. kello 17. Maksuttomalle luennolle on mahdollista osallistua myös etänä.

– Luennolla on ilmoittautunut ilahduttava määrä kätilöitä sekä neuvolassa työskenteleviä sairaanhoitajia. Tilaisuus on suunnattu kaikille, joita asia koskettaa, Forsell sanoo.

Podcastista voit kuunnella, mitä kaikkea Forsell kertoo läpikäyneensä saatuaan tietää erityslapsestaan ja miten perheessä keskustellaan julkisuudessa olemisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.