Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Immosen kohulausunto jakaa Päijät-Hämeen perussuomalaisia kansanedustajia

Päijät-Hämeen perussuomalaiset kansanedustajat ovat eri linjoilla kansanedustaja Olli Immosen (ps) viikonloppuna julkaisemasta kirjoituksesta. Kirjoituksessa Immonen haaveilee yhtenäisestä suomalaisesta Suomen kansasta ja julistaa taistelun monikulttuurisuutta vastaan. Kirjoitus on herättänyt runsaasti kohua.

Kansanedustaja Anne Louhelainen (ps) sanoutuu heti irti kirjoituksesta.

- Ollin kirjoitus ei tietenkään vastaa omia ajatuksiani, enkä allekirjoita sitä. En pysty analysoimaan, mikä motiivi hänellä on ollut kirjoitukselleen, Louhelainen sanoo.

Louhelaisen mielestä Immosen edustama ääriajattelu ei kuulu perussuomalaisten ideologiaan. Louhelainen toivoo, ettei yksittäisen ihmisen ajattelu leimaisi koko puoluetta.

- Mielestäni ei ole koskaan hyvä, kun mennään äärirajoille. Kansanedustajan työssä ja lakeja säädettäessä pitää aina pystyä näkemään asiat monelta kantilta ja huomioimaan erilaisia näkemyksiä, Louhelainen sanoo.

Louhelainen ei halua ottaa etukäteen kantaa siihen, pitäisikö perussuomalaisten puuttua puolueena Immosen kirjoitteluun. Asiasta päätetään eduskuntaryhmän kokouksessa.

Lahtelainen kansanedustaja Rami Lehto (ps) ei tyrmää Olli Immosen kirjoitusta.

- Se on Immosen mielipide, ja se jokaiselle suotakoon. En lähde arvostelemaan kirjoitusta. Suomessa on oltava mahdollisuus keskustella maahanmuutosta, Lehto sanoo.

Lehto ei kuitenkaan ole varma siitä, onko Immosen tyyli keskustella paras mahdollinen. Hän ei kuitenkaan lähtisi liikaa suitsimaan puheenvuoroja.

- Itse en olisi sanonut näin, mutta ne ovat Immosen omia ajatuksia. Kansanedustaja voi sanoa mielipiteitään yksittäisenä kansanedustajana. Ei aina voi olla yhteistä mielipidettä, vaan pitää olla sananvapaus myös omiin mielipiteisiin, Lehto sanoo.

Lehto ei usko, että kohusta olisi haittaa perussuomalaisten maineelle.

- Perussuomalaiset on maahanmuuttokriittinen puolue. En ole lukenut Immosen kirjoitusta kokonaan, mutta olen itsekin sitä mieltä, että maahanmuuton vaikutuksia pitää tutkia ja miettiä, onko Suomella varaa siihen. Omasta väestöstä pitää pitää huolta ensin, Lehto sanoo.

Etelä-Suomen Sanomat ei tavoittanut maanantaina hollolalaista perussuomalaisten kansanedustajaa Jari Ronkaista kommentoimaan asiaa. Ronkainen sanoi kuitenkin Ylelle, että Immosen kirjoitus on puolueen linjan mukainen.

–?Immosen kirjoituksessa oli paljon hyvää, vaikka en itse ole noin vahvalla kannalla, Ronkainen sanoo Ylen haastattelussa.