Kuvantamispalvelut päättyvät Iitissä, jatkossa kiireelliset palvelut Nastolasta

Iitin kuvantamispisteessä on kuvattu keskimäärin kuusi potilasta päivässä.

Ultraäänitutkimuksia on käynyt tekemässä Iitissä lääkäri joka toinen viikko. Arkistokuva. Elias Lahtinen

Marjaana Lahola

Iitin kuvantamispisteen toiminta päättyy vuodenvaihteessa. Iittiläiset saavat kiireelliset kuvantamispalvelut sen jälkeen Nastolasta, kertoo Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedotteessaan.

Kuvantamispiste on yhtymän mukaan alueen pienin. Diagnostisten palvelujen tulosaluejohtaja Auli Malinen hyvinvointiyhtymästä sanoo, että Iitin pisteessä on kuvattu keskimäärin kuusi potilasta päivässä, eli käyttöaste on ollut pieni.

– Se on puolentoista tunnin työ. Siihen se perustuu kaiken kaikkiaan, Malinen sanoo.

Tämän lisäksi kuvantamispisteen röntgenlaitteisto ja ultraäänilaite vaatisivat yhtymän mukaan uusimista.

Iitin kuvantamispisteellä on ollut Malisen mukaan natiivikuvauslaite sekä ultraäänilaite. Ultraäänitutkimuksia on käynyt tekemässä lääkäri joka toinen viikko. Lisäksi kuvantamispisteellä on hammaskuvauslaite, joka on kuitenkin siirtymässä hammaslääkärien käyttöön.

Malinen sanoo, että Päijät-Hämeessä on enemmän kuvantamispisteitä kuin monella muulla alueella. Iitin kuvantamispisteen sulkemisen jälkeen kuvantamispalveluita on edelleen tarjolla Lahden Nastolassa, Lahdessa, Hollolassa, Asikkalassa ja Orimattilassa. Heinolassa on kuvantamispiste heinolalaisten käyttöön.

Mikäli iittiläinen asiakas ohjataan kiireelliseen kuvaukseen Nastolaan tai Akuutti24:ään, myös jatkohoito tehdään siellä. Kiireettömän ajan voi varata haluamastaan toimipisteestä.

Hyvinvointiyhtymän tiedotteen mukaan kuvantamispaikkojen keskittäminen mahdollistaa laadukkaiden ja turvallisten laitteiden hankinnan ja ylläpidon sekä ajoittain puuttuvien henkilöstöresurssien mielekkään ja joustavan käytön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.