Kaksitoista uutta koronatartuntaa todettiin vuorokaudessa Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella

Päijät-Häme on tartuntatapausten kasvuluvuissa ollut punaista aluetta Suomen koronakartalla. Varmistettuja tautitapauksia on maakunnassa nyt yli 200. Kaikkia koronavirukselle altistuneita henkilöitä ei ole tavoitettu. Sami Kuusivirta

Nina Räty

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on todettu 12 uutta koronatartuntaa torstain jälkeen eli vuorokaudessa. Karanteeniin on viikon aikana määrätty yli 300 päijäthämäläistä.

Yhteensä tartuntoja on alueella nyt 172. Koronan leviämisen estämiseksi käynnissä on mittava tartunnanjäljitysoperaatio.

Koronatartunnat ovat kääntyneet kasvuun Päijät-Hämeen alueella. Kahden viime viikon aikana on varmistettu jo 40 koronatartuntaa. Suurin osa tartunnoista liittyy taannoiseen ravintola-altistuksen aiheuttaneeseen tartuntaketjuun. Lisäksi on yksittäisiä tapauksia, joissa tartunta on saatu muusta tunnetusta lähteestä. Yhdellä tapauksista ei ole tartunnanlähdettä tiedossa.

Päijät-Hämeessä varmistui sunnuntaina ennätysmäärä uusia koronavirustartuntoja – oireettomatkin ravintola-asiakkaat ohjataan testiin

Tällä hetkellä sairaalassa on kaksi koronapositiivista potilasta, joista toinen on tehohoidossa. Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin menehtyneitä on alueella yhteensä viisi. Taudista parantuneita on yhteensä 122.

Laajan leviämisen vuoksi on erityisen tärkeää, että Päijät-Hämeessä noudatetaan nyt turvavälejä ja huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta, yhtymä painottaa. Suositus kasvomaskin käytöstä on voimassa Päijät-Hämeen alueella. Erityinen riski tartunnoille on ahtaissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei pystytä noudattamaan. Yhtymä toivoo, että koronatorjunnasta annettuja ohjeita noudatetaan, jotta tilanne saadaan kuriin.

Näin Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä perustelee kahden lahtelaisravintolan nimien paljastamista - "Emme tiedä, ketkä kaikki ovat altistuneet koronavirukselle"

Iäkäs potilas kuoli koronatautiin Päijät-Hämeessä, uusia tartuntoja ilmi seitsemän

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.