Maksuhäiriöiden määrä jatkoi kasvuaan - "Päijät-Häme erottuu ikävällä tavalla"

Laskujen maksuun liittyvät ongelmat ovat lisääntyneet lähes kaikissa maakunnissa. Asiakastieto

Kari Anttinen

Maksuhäiriöisten määrä on jatkanut kasvuaan. Maaliskuun lopussa maksuhäiriömerkintöjä oli Asiakastieto Groupin rekisterissä 383 500 suomalaisella. Määrä on vuodessa kasvanut 7 200 henkilöllä.

Asiakastiedon mukaan 8,1 prosentilla aikuisista suomalaisista on maksuhäiriömerkintöjä. Osuudet vaihtelevat maakunnittain.

- Päijät-Häme erottuu ikävällä tavalla muista, kertoo liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen Asiakastieto Groupista.

Muhosen mukaan maksuhäiriöisten määrä on vuodessa pienentynyt hieman vain Kainuussa ja Satakunnassa. Muuten laskujen maksuun liittyvät ongelmat ovat maakunnissa vain lisääntyneet.

Päijät-Hämeessä maksuhäiriöitä on 9,4 prosentilla aikuisista, mikä on selvästi suurempi osuus kuin muissa maakunnissa. Uudellamaalla ja Kanta-Hämeessä osuus on seuraavaksi korkein eli 8,7 prosenttia.

Manner-Suomessa Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla maksuhäiriöitä on alle seitsemällä prosentilla 18 vuotta täyttäneistä. Ahvenanmaalla luku on vain 4,7 prosenttia, ilmenee Asiakastiedon henkilöluottotietorekisteristä.

Suurimmista kaupungeista eniten maksuhäiriöitä on vantaalaisilla. Kaupungin asukkaista merkintöjä on 11 prosentilla. Lahti tulee toisena, erilaisia maksuhäiriömerkintöjä on joka kymmenennellä kaupunkilaisella. Seuraavina tulevat Kotka (9,4), Helsinki (9,3) ja Pori (8,9 prosenttia).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Kouvola-oikaisu olisi veronmaksajien näkökulmasta hirvittävän huono investointi" – Päijät-Hämeessä seurataan Kymenlaakson sisäistä raideriitelyä
 2. Kierrätyspuistosta tulossa paha pala Hollolan ja Orimattilan päättäjille – Uhkana on joko äänestäjien raivo tai tärkeiden verotulojen menetys
 3. Eläkkeelle jäävä mäkihypyn kilpailujohtaja Walter Hofer odottaa Suomen mäkihypyn uutta tulemista ja lupaa, ettei paljastuskirjaa ole luvassa
 4. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 5. USU-gallup: Suomalaisista kaksi viidestä on suopeita alaikäisille turvapaikanhakijoille – "Voi olla, että hallitus on varovainen seuraavissa askeleissaan"
 6. Kimmo Kankaan Esalainen: Lahdessa on huippuluokan hiihtostadion, mutta mitä sillä tekisi ilman lunta?
 7. Pääkirjoitus: Vuokra-asuntojen ylitarjonta ei ole kaikille hyvä uutinen
 8. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 9. Ranskan "Oscareissa" osa gaalayleisöstä marssi ulos Roman Polanskin voitettua parhaan ohjaajan palkinnon
 10. Sakke Hämäläisen ensimmäinen liigamaali oli Pelicansille laiha lohtu, katso ottelukooste – "Ei kiekko ainakaan takan reunalle mene"
 11. "Rennosti vaan", kuului isä-Jannen ohje – Mico Ahosen maailmancup-debyytti päättyi karsintaan Salppurin kisoissa
 12. Peliitat haki pisteet Imatralta
 13. Pelicansin A-nuoret joutuivat taipumaan – ottelun ratkaisu saatiin jatkoajalla
 14. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 15. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.