Heinolan oma koronatestauspiste aukeaa lokakuun alusta

Heinolassa avautuu 1. lokakuuta alkaen oma vastaanotto hengitystieinfektiopotilaille, jossa lieväoireiset hengitystieinfektiopotilaat testataan ajanvarauksella. Mirja Hussain

Heinolassa avautuu 1. lokakuuta alkaen oma vastaanotto hengitystieinfektiopotilaille, jossa lieväoireiset hengitystieinfektiopotilaat testataan ajanvarauksella. 1. lokakuuta asti heinolalaisten näytteenotot tehdään edelleen Lahdessa.

Heinolan infektiovastaanotto toimii ainoastaan arkipäivisin virka-aikaan. Muina aikoina covid- testaukset tapahtuvat Päijät-Hämeen keskussairaalan (PHKS) yhteydessä olevassa testauspisteessä. Heinolalaisilla on edelleen mahdollisuus käyttää myös Omaolo.fi-oirearviota, mistä voi varata ajan itse myös nettiajanvarauksella PHKS:n alueella toimivaan nopeaan drive-in- testaukseen myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Vastaanotolle vain ajanvarauksella, tilat erillään muusta toiminnasta

Infektiovastaanotto toimii erillisissä tiloissa erillään muusta vastaanottotoiminnasta. Vastaanotolle tullaan ainoastaan ajanvarauksella soittamalla päivystysavun numeroon 116 117, jossa arvioidaan tarvittavien tutkimusten tarve ja oikea hoitopaikka. Heinolan infektiovastaanotolla ei voida hoitaa vaikeasti sairastuneita, sairaalahoidon tarpeessa olevia tai esimerkiksi röntgenkuvausta infektion vuoksi tarvitsevia. Tällaiset potilaat hoidetaan edelleen PHKS:ssa.

Heinolan uuden palvelun käynnistyessä sisäänkäynti infektiovastaanotolle tapahtuu ainoastaan Heinolan terveyskeskuksen K-rapun kautta, jota kautta ohjataan kaikki infektio-oireista, kuten flunssa- tai vatsaoireista, kärsivät asiakkaat. Terveyskeskuksen muihin tiloihin ei saa mennä infektio-oireisena.

Infektiovastaanotolle tullessa suositellaan, että mukana on ainoastaan välttämätön saattaja ja että tulijat käyttävät maskia suojellakseen itseään ja muita.

Tartuntaa epäilevän otettava ensin yhteyttä terveydenhuoltoon

Hengitystieinfektio-oireista kärsivän ja koronavirustartuntaa epäilevän tulee aina ensin ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse numerossa 116 117 tai Omaolo.fi -palveluun. Omaolo.fi -palvelussa voi itse tehdä oirearvion ja se ohjaa tarvittaessa terveydenhuollon avun piiriin. Päivystysapu arvioi, tarvitaanko sairaanhoitajan vastaanottoa tai riittääkö pelkkä covid-näytteenotto ja varaa ajan oikeaan paikkaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut