Ennakkoäänestyspaikan opasteet kummastuttivat lahtelaisia

Lahden ydinkeskustassa sijaitseva kauppakeskus Trio oli ennakkoäänestyksen alkupäivän vilkkain äänestyspaikka Lahdessa. Yli tuhat ihmistä rekisteröi äänensä Triossa keskiviikon 3.4. aikana. Elina Kaleva

Ruska Paronen

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi verkkaisesti keskiviikkona Lahdessa. Osa innokkaista ennakkoäänestäjistä ilmaisi huolensa siitä, ettei kauppakeskus Trion ennakkoäänestyspaikalle meinaa löytää puutteellisen opastuksen vuoksi. Keskusvaalilautakunnan edustajan mukaan niin sanottuja "opas-ständejä" löytyy kauppakeskuksesta 6 tai 7, mutta seinille ripustettavia opasteita ei kauppakeskukseen saa laittaa.

Trion kauppakeskuspäällikkö Saara Viento sanoo, ettei opasteongelma ole tullut hänen tietoonsa.

– Hioimme vielä eilisen aikana opasteiden paikkoja, mutta emme ole käyneet asiasta sen suurempaa keskustelua.

Viento lisää, että opasteita äänestyspaikalle löytyy kauppakeskuksen keskeisimmiltä aukioilta, kuten katutasosta Aleksanterinkadulta sisään tultaessa ja pohjakerroksen Päijänneaukiolta.

Viennon mukaan ennakkoäänestystapauksissa on aikaisemminkin toimittu niin, että opasteita on laitettu kauppakeskukseen tarpeen mukaan. Trio on yleisesti kieltänyt ulkopuolisten julisteet ja mainokset sen kauppakäytävillä, mutta mainospaikkoja myydään esimerkiksi digitaalisten mainostaulujen muodossa. Muusta järjestelystä voidaan Viennon mukaan sopia tapauskohtaisesti.

Trion ennakkoäänestyspaikka sijaitsee tänä vuonna BR-Lelujen entisessä liiketilassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.